Orai Vilnius

Brakonierius sulaikė pasieniečiai

Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per parą laiko, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės ir Utenos apskrities vyriausiojo   policijos komisariato pareigūnais, išaiškino du mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus ir nustatė 3 pažeidėjus.

668

691

Pirmu atveju, pasieniečiai vidurnaktį patikrinimui sustabdę automobilį, jame rado gabenamą žuvį. Įtarę, kad ši žuvis gali būti įgyta neteisėtai, pranešė Utenos RAAD GGAI. Atvykę prie Drūkšių ežero, ties Juodinių kaimu,  aplinkosaugininkai rado jų belaukiančius pasieniečius ir  sulaikytus, jiems gerai pažįstamus Turmanto seniūnijos gyventojus I. N. ir A. L. Šie asmenys yra jau ne kartą bausti už neteisėtą žvejybą statomais tinklais. Nors iš pradžių sulaikytieji neigė žvejoję, bet kai pavyko rasti valtį, priremti neginčijamų įrodymų prisipažino, 4 statomais tinklais sugavę 25 lydekas, 1 lyną ir 1 karšį. Už šį pažeidimą jiems surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai, paimta valtis, bus skirtos administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt su plaukiojimo priemonės konfiskavimu, o už neteisėtai sugautą žuvį dar bus pateikta ir pretenzija dėl gamtai padarytos žalos atlyginimo, kuri yra 14009,40 Lt.

714

Tą pačią dieną, kartu su Utenos rajono Daugailių seniūnijos apylinkės inspektoriumi, Utenos RAAD GGAI aplinkosaugininkai, vienoje iš Juknėnų kaime esančių sodybų, surado neteisėtai laikomų tinklinių ne mėgėjų žvejybos įrankių arsenalą – 11 statomų tinklų ir 2 venterius, nepaženklintus nustatyta tvarka plombomis. Sodybos šeimininkė N. M. negalėjo paaiškinti iš kur šie įrankiai ir teigė nežinojusi, kad juos laikyti draudžiama. Minėtai pilietei surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir bus skirta bauda pagal LR ATPK 87 str. 2 dalį – nuo 200 iki 700 Lt su šių įrankų konfiskavimu.

746

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea