Orai Vilnius

Per vieną dieną pribrakonieriauta lašišų jauniklių už 72.853 litus

Per vakar (2013-09-02) prasidėjusią akciją „Lašiša 2013“, skirtą neršiančioms lašišinėms žuvims apsaugoti, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius sostinėje ties Užupiu ankstų rytą sulaikė Vilnioje brakonieriavusį miesto gyventoją. Pažeidėjas meškere natūralios kilmės masalais gaudė lašišinių žuvų jauniklius. Jį sulaikant aptikti net 35 sugauti jaunikliai.

pipec

„Tikrai ne badas ir ne sudrumstas protas paskatino šitaip elgtis. Tokie brakonieriai gali vėjais paleisti mūsų pastangas atkurti šalies lašišų išteklius. Tačiau jiems tikrai tai nepavyks. Juolab kad aplinkosaugos pareigūnams nuoširdžiai talkina ir neetatiniai inspektoriai, ir gyventojai“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija nustatė žalą, kurią žuvų ištekliams padarė sulaikytasis pažeidėjas. Kilus abejonėms, ar jo sugautos žuvys yra upėtakių ar šlakių jaunikliai, aplinkosaugininkai kreipėsi į Gamtos tyrimų centro Ekologijos instituto Hidrobiontų ekologijos ir fiziologijos laboratoriją. Mokslininkų išvadomis, tarp neteisėtai sugautų 35 žuvų – 33 šlakiai ir 2 margieji upėtakiai. Pagal naujuosius žuvų ištekliams padarytos žalos atlyginimo įkainius už šias neteisėtai sugautas vertingas žuvis brakonieriui bus pateiktas 72 853 Lt ieškinys. Kadangi žala didelė, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas kreipsis į prokuratūrą dėl baudžiamosios atsakomybės.

Aplinkosaugininkai primena, kad marguosius upėtakius, šlakius ir lašišas draudžiama gaudyti natūralios kilmės masalais. Taip pat draudžiama gaudyti mažesnes nei 65 cm lašišas ir šlakius, o marguosius upėtakius – mažesnius kaip 30 cm.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea