Orai Vilnius

Du žiobriai ir karšis už ypatingą kainą

2013 m. liepos 4 d. ryte, Mažeikių rajono aplinkos apsaugos pareigūnai gavo žvejo mėgėjo pranešimą, kad Ventos upėje yra brakonieriaujama. Operatyviai sureagavus į gautą informaciją ir nuvykus į žvejo nurodytą vietą, ant kranto buvo sulaikyti du jaunuoliai, kurie parplaukė gumine valtimi ir su savimi turėjo statomą žvejybinį tinklą. Į tinklą buvo pakliuvę du žiobriai ir vienas karšis.

Už neteisėtai pagautas tris žuvis, jaunuoliams teks atlyginti 651 lt. žalą padarytą žuvų ištekliams, taip pat gresia administracinė bauda nuo 400 iki 1000 lt. su valties ir tinklo konfiskavimu.

brakusha8

Pažeidėjai pareigūnams aiškino, kad jie dabar atostogauja ir taip gamtoje sugalvojo praleisti laiką, o apie galimas pasekmes – dideles baudas ir kitus nuostolius nepagalvojo.

Kaip ir šiuo atveju, didžiausią ir pagrindinį darbą nustatant neteisėtos žvejybos atvejus atlieka žvejai mėgėjai, kurie nelieka abejingi daromiems žvejybos pažeidimams, tiksliai ir operatyviai perduoda informaciją pareigūnams. Reikia pasidžiaugti, kad žvejai mėgėjai jau yra aplinkosaugininkų socialiniai partneriai ir siekia tų pačių tikslų žuvų išteklių apsaugoje.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea