Orai Vilnius

Lynais įžuvinti Amalvos ir Musios ežerai

Lietuvoje tęsiami įžuvinimo darbai: 2013-05-17 į Marijampolės savivaldybės teritorijoje esantį Amalvo ežerą bus paleista apie 680 kilogramų lynų. Tą pačią dieną į Musios ežerą Vilniaus apskrityje bus paleista apie 102 kilogramai lynų.

izuuv

„Tai antrasis ir trečiasis, tačiau tikrai ne paskutiniai vandens telkiniai, į kuriuos paleidžiame žuvų jauniklius. Dar laukia ežerai Alytaus, Molėtų, Plungės, Švenčionių, Varėnos rajonuose“, – sako aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Šiame etape iš viso planuojama įžuvinti 18 vandens telkinių. Jie praturtės lydekomis, sterkais, šamais, lynais, baltaisiais amūrais ir margaisiais plačiakakčiais – iš viso apie 174 tūkst. vienetų.

„Šiems darbams, kaip jau skelbėme, skirta apie 350 tūkst. litų. Iš viso šiemet įžuvinimui numatyta 1 mln. 150 tūkst. litų iš lėšų, surinktų už parduotus mėgėjų žvejybos leidimus“, – teigia L. Jonauskas.

Jis pažymi, kad, atsižvelgus į mokslininkų atliktus tyrimus ir rekomendacijas, ežeruose veisiamos ne lervutės ar paaugintos lervutės, o vyresni kaip pusės metų žuvų jaunikliai. Jų išgyvena kur kas daugiau nei lervučių.

Visuomenės informavimo skyrius, tel. 219 1868 

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea