Orai Vilnius

Vilnijos ežerai praturtėjo unguriais

100_7550
Vykdydami projektą ,,Parama europinių ungurių išteklių valdymo planui Lietuvoje“ bei vadovaudamiesi ,,Žuvų ir vėžių įveisimo į valstybinius vandens telkinius 2012 metų planu“ Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos ir Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento specialistai šių metų rugpjūčio 23 dieną Balsio, Gulbino, Karvio, Žalesos, Kazimieriškių ir Riešės ežeruose išleido apie 8000 vnt. europinių ungurių. Tai pirmas šių vertingų žuvų jauniklių išleidimas Vilniaus rajono vandens telkiniuose Lietuvos nepriklausomybės laikotarpiu.
Žuvininkystės tarnybos prie Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos specialistai kruopščiai parinko unguriams augti tinkamus ežerus. Europiniams unguriams sėkmingai užaugti turi būti tinkama jiems mitybos bazė bei vandens telkinys turi būti susisiekiantis su Neries bei Nemuno upėmis. Suaugę unguriai išplaukia į Baltijos jūrą o jų nerštas vyksta tolimojoje Sargaso jūroje, todėl labai svarbu, kad jų migracijos kelyje nebūtų dirbtinių kliūčių – užtvankų ir žinoma, nepatektų į teisėtų bei neteisėtų žvejų rankas.
Įdomu tai, jog unguriukai į Vilniaus rajoną atkeliavo iš Danijos per kaimyninę Lenkiją ir stebint reikliems komisijos nariams dalis gyvosios siuntos Vilniuje buvo perskaičiuota. Trūkumų nebuvo.
Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas
viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea