Orai Vilnius

Šį savaitgalį net 149 žvejai mėgėjai buvo nubausti

Savaitgalį vykę masiniai aplinkos apsaugos inspektorių reidai parodė, kad beveik visi patikrinti žvejai laikėsi taisyklių – turėjo leidimus ir ant ledo žengė su smaigais.

Reiduose dalyvavo 90 aplinkos apsaugos kontrolę vykdančių pareigūnų. Prie jų prisijungė 54 neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai.

IMGP0153

Gausios aplinkosaugininkų pajėgos visų regionų aplinkos apsaugos departamentų teritorijose patikrino net 394 vandens telkinius. Tai sudaro beveik 10 proc. visų Lietuvos vandens telkinių, kurių priskaičiuojama apie 4 tūkst.

Reidų metu buvo patikrinta apie 2 200 žvejų.

Leidimą žvejoti turėjo 1 644 asmenys, tačiau jais pasirūpinti „pamiršo“ 117 arba 5 proc. visų patikrintų žvejų. Per šias poilsio dienas ypač gausiai žvejojo asmenys, galintys tai daryti be leidimų – pensininkai, neįgalieji, vaikai iki 16 m. Jų buvo net 20 proc. nuo visų patikrintų žvejų.

Patikrinimas parodė, kad Lietuvos žvejai jau priprato prie dar prieš metus jiems naujove atrodžiusių smaigų. Juos turėjo net 2 117 arba 98 proc. visų patikrintų žvejų.

Reido metu neužfiksuota žalos padarymo gamtai atvejų, surašyti 149 protokolai, 3 iš jų – už šiurkščius žvejybos taisyklių pažeidimus. Iš pažeidėjų paimti 42 žvejybos įrankiai.

Nors beveik visi patikrinti žvejai buvo drausmingi ir nepažeidė taisyklių, aplinkosaugininkų patikrinimai tęsis ir toliau. Siekiama, kad nedrausmingų ir neatsakingai tokiai žvejybai besiruošiančių pažeidėjų skaičius dar labiau sumažėtų.

Visuomenės informavimo skyrius

2014-01-27

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea