Orai Vilnius

Moteris, kuri tapo pavyzdžiu visiems žvejams

Nuo liepos 7 d. visi šalies žvejai mėgėjai įpareigoti užtikrinti švarą savo žvejybos vietoje. Šiukšlių aplink save nesusirenkantys žvejai gali būti baudžiami. Tačiau ne visiems reikia griežto įstatymo, kad pradėtų rūpintis pakrančių ir visos aplinkos švara.

moteris

Rugpjūčio 23 d. į Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamentą buvo pakviesta moteris, kuriai buvo įteikta aplinkos ministro Valentino Mazuronio padėka.

Vilkaviškio rajone, Patunkiškių kaime, šalia Paežerių ežero viskas yra kiek kitaip nei kitur. Ant pakelės stulpelių prikabinti šiukšlių maišai. Jie nuolat išvalomi ir keičiami. Vietiniai žvejai žino – pakrantės švara jau nuo seno rūpinasi šio kaimo gyventoja Aušra Kružinauskienė.

„Gyvename netoli ežero, tad nupjauname ir pakrantės žolę. O kaip ją pjausi, jei ten pilna šiukšlių? Todėl nusprendėme geriau ten šiukšlių maišus pakabinti, nei kaskart rankomis rinkti“, - apie idėjos pradžią pradėti prižiūrėti ežero pakrantę pasakojo A. Kružinauskienė. Anot jos, šiukšlių maišai keičiami maždaug kas dvi savaites, nors kartais prisipildo greičiau.

Iki šiol svetimas atliekas A. Kružinauskienė nešdavo namo ir mesdavo į savo konteinerį. Tačiau dabar pasitarus su vietos seniūnaičiu, prie ežero buvo nuspręsta pastatyti bendrojo naudojimo buitinių atliekų konteinerį.

Gerą darbą daranti moteris žvejais nesiskundžia. Priešingai, ji džiaugiasi , kad žvejai jau išmoko geranoriškai šiukšles mesti į maišus, o ne sau po kojomis ar į vandenį.

Visuomenės informavimo skyrius

2013 08 26

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea