Orai Vilnius

Žvejai mėgėjai laukia rugsėjo

Aplinkos ministerija inicijuoja projektą "Žvejybos rojus" (toliau - projektas), kurio tikslas – sukurti megėjų žvejybai patrauklią vietą, skirtą koncentruotai gausinti šalies žuvų išteklius, ugdyti ir formuoti visuomenės požiūrį į aplinkos, jos išteklių subalansuotą ir tvarų naudojimą, skatinti atvykstamąjį ir vietos žvejybos turizmą, prisidėti prie tradicinių žvejybos ir kitų verslų atkūrimo, plėtojimo, vietos gyventojų užimtumo didinimo, sutelkti ir geriau koordinuoti valstybinių ir savivaldos institucijų veiksmus, žmogiškuosius ir finansinius išteklius aplinkos apsaugos, socialinės plėtros ir kitose srityse.

sugavau.vattaip

Regione, kuris bus pasirinktas projektui įgyvendinti, numatoma gausiai įveisti žuvis, sukurti su žvejyba susijusių paslaugų infrastruktūrą, inicijuoti viešosios (kelių, privažiavimų, stovyklaviečių, prieplaukų, kt.) infrastruktūros plėtrą, gerinti turizmo rinkodarą, visuomenės aplinkosauginį švietimą ir viešinimą, kt.

Aplinkos ministerijoje posėdžiavusi viceministro Lino Jonausko vadovaujama darbo grupė suformulavo klausimyną ir kreipėsi į visas savivaldybes su kvietimu prisijungti prie "Žvejybos rojaus" projekto.

„Aplinkos ministerijos inicijuojamas „Žvejybos rojaus“ projektas susilaukė didžiulio susidomėjimo tiek iš visuomenės, tiek iš galimų projekto partnerių. Po projekto pristatymo sulaukėme teigiamų ekspertų ir žvejų įvertinimų, todėl, manome, jog šio projekto realizacijos atidėlioti negalima. Juolab, savivaldybės pasirinkimas – tik pati darbų pradžia, o kur dar vandens telkinių įžuvinimas, infrastruktūros plėtra, teisinis projekto reguliavimas ir kiti darbai, kurie neįvykdomi per dieną. Todėl pradėti darbus reikia jau dabar ", – sakė viceministras L. Jonauskas.

Tikimasi, jog pasirinkti partneriai prie šio projekto prisidėtų žve­jy­bos, poil­sio, tu­riz­mo, apgyvendinimo, vandens telkinių, žuvų išteklių apsaugos, visuomenei teikiamų paslaugų viešinimu ir kitų paslaugų infrastruktūra.

Savivaldybių, kurios suinteresuotos bendradarbiauti įgyvendinant projektą, pasiūlymai Aplinkos ministerijoje laukiami iki šių metų rugsėjo 9 dienos.

Visuomenės informavimo skyrius

2013-08-02

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea