Orai Vilnius

Liepos 6 visi galės žvejoti nemokamai

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, visi galės žvejoti nemokamai visuose neišnuomotuose ir išnuomotuose valstybiniuose vidaus vandens telkiniuose, taip pat Nemuno deltos regioniniame parke – be mėgėjų žvejybos leidimo ar žvejo mėgėjo bilieto. Norintiesiems žvejoti jūroje, privačiuose ir tuose telkiniuose, kuriuose organizuota limituota (licencinė) žvejyba, teks įsigyti mėgėjų žvejybos leidimus. Nemokamai žvejoti galima dukart per metus – liepos šeštąją ir rugpjūčio penkioliktąją. Taip numato Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės.

v.diena

Žvejams žinotina, kad šias taisykles aplinkos ministras Valentinas Mazuronis vakar patikslino. Visų pirma apribotas kai kurių leidžiamų naudoti žvejybos įrankių ir kabliukų kiekis. Velkiaudamas vienas žvejys galės naudoti ne daugiau kaip du spiningus. Šis apribojimas nustatytas siekiant pagausinti plėšriųjų žuvų, kurių daugumoje mūsų vandenų yra labai sumažėję, išteklius.

Kitas naujas reikalavimas – upėse pastebimai sumažėjus salačių ir ūsorių, leidžiama sugauti nebe tris, kaip ligi šiol, o dvi šias žuvis. Žvejojant salačius, kurie yra Europos bendrijos svarbos rūšis, nebegalima naudoti daugiau kaip du masalus. Taip yra uždrausta žvejyba vadinamaisiais „laiveliais“ arba „rogėmis“.

Dar viena naujovė – neberibojamas leidžiamas gaudyti žiobrių dydis. Mokslinių tyrimų duomenimis, dėl intensyvios žvejybos Baltijos jūros priekrantėje ir Kuršių mariose apie 80 proc. į upes atplaukusių žiobrių sudaro patinai, kurie yra smulkesni ir nepakliūna į žvejų tinklus (pralenda pro tinklų akį). Kadangi iki šiol žvejams mėgėjams buvo draudžiama imti mažesnius nei 28 cm žiobrius, jie pasiimdavo tik pateles, kurios yra stambesnės, o patinus paleisdavo ir todėl blogėjo populiacijos struktūra. Atsižvelgus į tai, minėtąjį apribojimą nutarta panaikinti.

Aplinkos ministerija primena, kad iki liepos 15 d. negalima gaudyti plačiažnyplių ir siauražnyplių vėžių, taip pat lašišų ir šlakių, neįsigijus žvejo mėgėjo kortelės šioms žuvims žvejoti. Visus metus draudžiama žvejoti valstybiniuose gamtiniuose rezervatuose, Kniaupo įlankoje, Nemune 500 m žemiau Kauno HE užtvankos ir kituose mėgėjų žvejybos taisyklių nustatytuose vandens telkiniuose.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea