Orai Vilnius

Vis tiek įkliuvo

2013 m. gegužės 28 d. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Luodžio ežere (Zarasų r.) sulaikė šio rajono Salako seniūnijos gyventoją E. S., kuris neteisėtai žvejojo statomu tinklu ir sugavo du karšius bei vieną lyną.

brakusha

                     Kelis kartus padidinti įkainiai už neteisėtai sugautas žuvis, be išlygų konfiskuojami pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės, nuo žvejybos draudžiamais būdais  atbaido ne visus. Bet tie, kurie nemeta šio amato, gudrauja kaip išmanydami. Štai kad ir šis atvejis... Pats vidurdienis, 13 valanda. Staiga iš nendryno išnyra valtis. Toje vietoje prie ežero jokio privažiavimo, jokio takelio. Valtyje esantis pilietis, paplaukęs keliasdešimt metrų, pradeda skubiai traukti tinklą. Kai tik apie 50 m ilgio statomas tinklas su žuvimis atsiduria valtyje, valtis vėl dingsta pakrantės švendrynuose. Visa tai trunka 4-5 minutes. Tuo tarpu dar du piliečiai stebi už kelių šimtų metrų praeinantį miško keliuką. Šiuo atveju reikia sutikti su pažeidėjų logika, kad per tiek laiko, jei kas praneštų apie daromą pažeidimą, aplinkosaugininkai nespėtų atvykti nei iš Zarasų, nei iš Utenos, o apie atsitiktinai pasirodžiusius – praneštų ,,sargai“. Tinklai traukiami kiekvieną dieną vis kitu paros laiku, kad kuo sunkiau gamtos sergėtojams būtų sulaukti pažeidėjų. Aplinkos apsaugos pareigūnų sprendimai tokiais atvejais turi būti žaibiški, nes laiko pažeidimui užfiksuoti ir pažeidėjui sulaikyti yra minimaliai, o pasiruošimas tokių pažeidimų išaiškinimui reikalauja didelio įdirbio.

brakusha1

               Minėtam piliečiui už neteisėtą žvejybą surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, paimta valtis. Teks susimokėti ne tik administracinę baudą, bet dar atlyginti ir 651,60 Lt gamtai padarytą žalą.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea