Orai Vilnius

"Šaktarpio" šventė į Rusnę atvijo stintas

"Šaktarpio" šventė į Rusnę atvijo stintas, o jos drąsuolius žvejus.

Rusne

 

Nors ir užsitęsė žiema - į Rusnę atplaukė šviežiu agurku kvepianti stinta. Jau vakar vakare Rusnės saloje knibždėte knibždėjo žvejų.

Stintos kimba, visi džiaugiasi, bet atsiranda drąsių vyrų, kurie lipa ant ledo. Ledu tai būtų sunku pavadinti. Geriau tiktų žodis ledo lytis.

Ant ledo lyties daugiau nei dešimt ekstremalų žvejų išsijuosę trukia agurku kvepiančias žuvis, o šalia nuo pylimo atsargesni žvejai stebi.

Pasak vieno žvejo, šiandien jau vienas žvejys įlūžo. Džiugu, kad išsikabarojo lauk. Žvejai net nesivargina pasitraukti, kai vos keli metrai nuo ledo lyties, ant kurios žvejoja, praplaukia kateris. Jie nepaiso aplinkinių raginimo nulipti nuo ledo, sakė žvejys.

Vietoje, kurioje įlūžo ekstremalus žvejys, kiti  žvejai uždėjo lentą ir skylę lede pereina ja. Kvaila ar drąsu tai nežinau, sakė pašnekovas.

Kol žvejai traukė stintas Rusnėje vyko pavasarinė šventė "Šaktarpis". Tai tradicija tapusi pavasarinė šventė Rusnės saloje. Įpusėjus Rusnės šventei Atmatos upe atplaukė ir ledai, kurie šventę padarė tikru Šaktarpiu!

Rusne1

Rusne2

Rusne3

Rusne4

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea