Orai Vilnius

Užsitęsus žiemai, telkiniuose pradėjo dusti žuvys

13-03-20 dusta titoUžsitęsus šaltiems orams Rokiškio rajone Beičių vandens saugykloje matuojant ištirpusio deguonies kiekį vandenyje nustatyta, kad jis yra žemiau kritinės koncentracijos, mažiau kaip 2 mg/litre. Dėl šios priežasties tvenkinyje ir iš jo ištekančiame griovyje pastebėtas žuvų dusimas.


        Siekiant išvengti neigiamų pasekmių, Aplinkos apsaugos agentūra Žuvininkystės tarnybai prie LR Žemės ūkio ministerijos išdavė specialiosios žvejybos leidimą Nr. 006, kuriuo leidžiama statomais tinklaičiais, traukiamu tinklu ir graibštais gaudyti lydekų ir lynų reproduktorius bei kitas žuvis. Kiekiai neribojami ir perkeliant juos į artimiausius vandens telkinius. Išduotas leidimas galioja nuo 2013 m. kovo 15 d. iki 2013 m. kovo 24 d. Už žvejybą atsakingi asmenys: vyriausieji specialistai B.D. ir E.S. Žvejybos kontrolę vykdo Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai.


        Penktadienį, vykdant žvejybą graibštais ir statomais tinklaičiais, sugauta 84 vnt. įvairaus dydžio lydekų, kurios bus perkeltos į kitus valstybinius vandens telkinius, dalis lydekų bus panaudota reprodukcijai.

Straipsnis pagal prd.am.lt

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea