Orai Vilnius

Riteris

riterissss titoPlėšrūnas, kurio kūnas padengtas kietomis skersinėmis kaulinėmis plokštelėmis, nugaros ir pilvo srityje atsilenkiantys aštrūs spygliai, maskuojanti žalsvai pilkšva spalva ir didelės viską aplinkui matančios akys.

Kas yra šis gyvūnas turintis dinozaurišką išvaizdos aprašymą? Visa laimė, kad jo dydis nesiekia net 6 cm. Ir užpulti jis gali tik nedidelę šoniplauką, uodo trūkio lervą, ar ką tik išsiritusią iš ikriuko žuvytę. Gamta pavertė šį gyvūną monstru tik tam, kad jis galėtų apsiginti nuo priešų. Tačiau davė labai kilnų riterišką charakterį.

Gegužės viduryje, kai vandens temperatūra pakyla iki 20 C, prasideda pilies statyba. Tam naudojamos įvairios vandens augalų dalys kurios tarpusavyje suklijuojamos gleivėmis. Pilies šeimininkas pasidabina įspūdinga mėlynai-raudona spalva ir pradeda laukti savo princesės.
Vieną saulėtą ryta ji atvyksta. Ir tuojau pat kviečiama meilės šokiui. Pilyje iškilmingai padedami ikriukai, kuriuos riteris kantriai saugos ir prižiūrės. Beje, vienos princesės jam neužtenka, jis juk riteris. Todėl į svečius kviečiamos dar kelios princesės. Poligamijos priežastis paprasta. Patelė vienu metu gali išneršti tik kelias dešimtis ikriukų, o pilyje vietos dar yra. Beje ikriukai patelės organizme subręsta skirtingu laiku, todėl ji neršto metu aplanko net kelis patinėlius. O vienas patinėlis gali apvaisinti net keleto skirtingų patelių ikriukus. Tai idealus pasikeitimas genetine informacija.

Po geros savaitės ikrų saugojimo, vėdinimo ir vartymo pasirodo mažieji princai. Jie būna labai atsargūs ir bailūs. Išalkę ir išlindę laukan prie mažiausio pavojaus neria atgal, o greta esantis tėvas, užpuolikui atkiša savo riteriškus ginklus. Tačiau po keleto dienų jaunimėlis galutinai apleidžia pilies teritoriją ir susimetęs su kitais bendraamžiais į didelius pulkus išeina į platų pasaulį laimės ieškoti.

Teisybę pasakius ir pilis viso labo tai tik apvalainas namukas. Ir riteris tėra tik trispyglė dyglė. Ir priešų turi daugiau negu draugų ir gyvena labai trumpai, iki 5 metų.

riterissss1 tito

Straipsnis pagal jurumuziejus.blogas.lt

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea