Orai Vilnius

Reidai tęsiasi

Aplinkosaugininkai titoPraėjusį savaitgalį, vasario 9-10 d., Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai Klaipėdos ir Tauragės apskrityse surengė visuotinį reidą, kurio tikslas – patikrinti, kaip žvejai laikosi mėgėjiškos žūklės reikalavimų, ar jie yra įsigiję žvejybos leidimus, ar turi specialius smaigus, kurie žvejojant ant ledo yra privalomi.

 Reide dalyvavo 30 aplinkosaugos pareigūnų ir 3 neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, kurie pasiskirstė į 13 ekipažų. Buvo patikrinti 64 vandens telkiniai. Tarp jų: žvejų labai pamėgtos vietos Kuršių mariose ties Juodkrante ir Kairių poligonu, Minijos upės senvagė (Šilutės r.). Šiuose telkiniuose darbavosi 6 pareigūnų ekipažai.

Inspektoriai patikrino 1308 žvejus mėgėjus. Iš patikrintų žvejų tik 32 neturėjo žvejybai reikalingų leidimų, visiems jiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Didžioji dauguma žvejų (1260) turėjo privalomus, žvejojant ant ledo, smaigus, dviem neturėjusiems smaigų, surašyti protokolai. Vykusio reido metu iš vandens telkinių išimta 93 draudžiamos žvejybos priemonės ir įrankiai – šakotiniai su gyva žuvele.
 
Du žvejai, žvejoję Kniaupo įlankoje (Šilutės r.), neteko 21 nelegalaus įrankio, be skirtos baudos jiems taip pat teks atlyginti 1000 litų žalą už dvi sugautas lydekas.
 
Vienas žvejas, penkiomis šakotinėmis, ant Molupio upelio (Tauragės r.) ledo gaudė lydekas, naudodamas masalui gyvą žuvelę. Žvejybos metu turėjo sugavęs vieną lydeką. Pamatęs pareigūnus, nepakluso jų reikalavimams sustoti ir pabėgo. Pagautą lydeką ir 2 vnt. šakotinių kurios buvo plastikiniame maišelyje išmetė, kitos penkios šakotinės buvo rastos žvejybos vietoje. Minėtas žvejas buvo atpažintas (ne kartą jau baustas dėl neteisėtos žvejybos). Nedelsiant buvo kreiptasi į Tauragės AVPK budėtoją dėl gyvenamosios vietos nustatymo. Nustačius gyvenamąją vietą, minėtam piliečiui bus surašytas ATP protokolas ir paskaičiuota žala gamtai.
 
Vykdant savaitgalio reidus, taip pat buvo tikrinami ir medžiotojai. Vasario 10 d. vakarą Klaipėdos RAAD Klaipėdos rajono agentūros pareigūnams buvo pranešta, kad medžiotojų klubo "Tauras" medžiotojai sulaikė pilietį K.P. Nuvykus į vietą paaiškėjo, kad Tarvydų km. gyventojas medžiojo MK "Tauras" medžioklės plotuose, su savimi turėjo lygiavamzdį šautuvą ir šovinių. Piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, konfiskuotas šautuvas ir šoviniai (2vnt.). 
 
Klaipėdos RAAD primena, kad žvejybai Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje reikia įsigyti žvejo mėgėjokortelę, kuri parai kainuoja – 10 Lt, savaitei – 30 Lt, mėnesiui – 50 Lt. Žvejo mėgėjo kortelę taip pat galima įsigyti, naudojantis leidimų išdavimo sistema ALIS ir loterijos „Perlas“ terminaluose.
 
Įsigyti leidimą žvejoti yra labai paprasta ir patogu – tereikia prisijungti prie Aplinkosaugos leidimų išdavimų sistemos ALIS. Jį taip pat galima įsigyti loterijos „Perlas“ terminaluose. Leidimas dviem paroms kainuoja 5 Lt, mėnesiui – 20 Lt, metams – 50 litų.
 
Straipsnis pagal klrd.am.lt
viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea