Orai Vilnius

Nori pagauti žuvį, atrask su ja bendrą kalbą

Savaitgalį spustelėjus šaltukui pradžiugo ir žvejai. Pagaliau. Jau nėra taip pavojinga ir ant ledo lipti. Tačiau... ledo storis labai skirtingas. Todėl poledinės žūklės mėgėjams verta išlikti budriems.

minija

Pirmadienio pavakare susitikome žveją, grįžtantį nuo Minijos upės senvagės. Pakilnojome, pasvėrėme dienos laimikį – 5 kilogramai kuojų.

„Iš ryto žvejojau senvagėje, netoli sankirtos su Minijos upe, rezultatas - nulis. Trūko kantrybė, nuėjau atgal į senvagės vidurį. Ten ledas šiuo metu kuo puikiausias. Štai, nuo 11 val. iki 15 val. prigaudžiau 5 kg kuojų. Deja, kitiems mano bendražygiams sekėsi prasčiau... Na, manau, sėkmės paslaptis – pašaras ir įgūdžiai. Iš tikrųjų pirmadienį žuvies kibimui oro sąlygos buvo nepalankios. Teko imtis visokiausių gudrybių. Viena iš jų – „susikalbėti“ su pačia žuvimi. Žinoma, gal mane ir išjuoks kas, kai šitaip pasakoju, bet, manau, žvejai žino, ką reiškia „susikalbėti“ su žuvimi“, - linksmai apie pirmadienio poledinę žūklę pasakojo žvejys Mantas.

Žvejys papasakojo, kad žuvį gaudė su įprastomis žieminėmis meškerytėmis. Tačiau, čia gal ir slypi sėkmės paslaptis – meškerytes pats Mantas pasigamino ir ištobulino.

Pasak žvejo, pačios didžiausios žuvys buvo pagautos naudojant labai lengvą dugninę sistemėlę. Masalui naudojo  mažą saldų konservuotą kukurūzą. O kita meškerėlė, ant kurios kibo dažnai, bet mažesnis laimikis – su paprasta plūdine sistemėle. Masalas – manų košė.

Jei vakar kibo vienaip, tai nereiškia, kad šiandien tai pasiteisins. Kiekviena diena, o kartais ir valanda, iš žvejų reikalauja naujų prisitaikymo metodų. Žvejys Mantas pasakojo, kad jis net pašarą pateikia žuvims savaip. Tačiau šios paslapties kol kas nenorėjo atskleisti. Žodžiu, žvejyba – nuolatiniai eksperimentai, ieškojimai, kurie savo ruoštu priklauso ir nuo sėkmės.

Manto anekdotas

Susitinka du geri draugai. Vienas klausia:

- Kaip sekasi?

- Ai, nieko gero. Vedžiau, - atsako draugas.

- O tai kas čia blogai? Ar žmona gaminti nemoka?

- Nemoka.

- Na, tai gal lovoj karšta?

- Tai kad ne, guli kaip lenta...

- Tai gal namuose švelni?

- Irgi ne, šaukia, rėkia...

- Tai ko neišsiskiri?

- Matai, kai ji padaro kakučių, ten tokie balti kirminiukai yra, ant jų labai gerai žuvis kimba. Ai, bet juk tu ne žvejys, nesuprasi...

 

Žinios1.lt

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea