Orai Vilnius

Trumpai apie aprangą

KojnesPirstines titoVisos žvejo aprangos detalės yra svarbios. Liaudies patarlė sako: kojas laikyk šiltai, galvą - šaltai. Turint omenyje žūklę šaltuoju metų laiku, ši patarlė nėra visai teisinga: nei kojos, nei rankos, nei galva šalti neturi, kitaip žūklė virs kankyne, kurios finalas banalus - nuobodi lovos ir vaistų kompanija. Ruošdamiesi žiemai, pagrindinį dėmesį žvejai skiria pagrindiniams aprangos elementams - kombinezonui ir batams. Visa kita (kepurės, kojinės, pirštinės, apatiniai rūbai) - antrinis dalykas. Tiesa, pastaruoju metu šiomis aprangos detalėmis domimasi vis labiau. Žvejai jau suprato, kad žūklės drabužiai šaltuoju metu patys funkcionaliausi, patogiausi, geriausiai apsaugo nuo šalčio ir drėgmės. Pirštinės, pavyzdžiui, turi saugoti žvejo rankas nuo šalčio ir būti tokios, kad žvejys kuo lengviau valdytų žūklės įrankius. Turbūt daug kam teko keiksnoti nepatogias pirštines, kurios sušlampa, į kurias amžinai kimba kabliukas, prišąla ledo gabalėliai. Kad ir kokia gera būtų jūsų avalynė - svarbu kas dedasi bato viduje. Todėl labai svarbu ir geros kojinės, sugeriančios prakaitą ir neleidžiančios sušalti kojai. Vienas iš geriausių sprendimų - neopreninės pirštinės ir neopreninės kojinės. Tai nėra kokia naujiena, tačiau toli gražu ne visi žvejai yra jas išbandę. 

Neopreninės pirštinės 

Lengvos, šiltos patogios pirštinės, pagamintos iš neperšlampamo neopreno. Jas mūvint gerai "jaučiami" žūklės įrankiai. Paprastai trys pirštinių pirštai turi atlenkiamus gobtuvėlius. Ties labiausiai besilankstančiomis ir intensyviausiai besidėvinčiomis vietomis įsiūta odos, todėl šios pirštinės tarnauja ilgai. 

Neoprenines-pirstines tito


Neopreninės kojinės 

Idealios kojinės šaltuoju metų laiku. Šilumą izoliuojantį ir vandens nepraleidžiantį korėtą neopreno sluoksnį iš išorės sustiprina elastingas nailonas. Į kojinės vidų įsiūtas vilnos sluoksnis lemia didesnę šilumos izoliaciją, suteikia komfortiškumo jausmą. Ir svarbiausia - su jomis šilta ir jos puikiai sugeria prakaitą, todėl kojos nešąla ir su ne pačios aukščiausios kokybės batais.

 

Neoprenines-kojnes- tito

 

zvejams.lt

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea