Orai Vilnius

Šaltą naktį žeberklautojai šildėsi alkoholiu

Brakonieriai1 titasUtenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir Molėtų rajono agentūros pareigūnai bendro reido metu š. m. gruodžio 7 – osios naktį apie 1 valandą Galuonų ežere (Molėtų r.) sulaikė Inturkės sen. gyventojus D. T. ir A. K., kurie pasišviesdami prožektoriumi, pajungtu nuo automobilinio akumuliatoriaus, žeberklu badė žuvis.

Pažeidėjus pareigūnai pastebėjo dar vakare. Po vandeniu judantis šviesos šaltinis buvo matomas gana iš toli. Sekdami valtį aplinkosaugininkai matė, kaip pažeidėjai laikas nuo laiko įplaukę į nendryną darydavo pertraukas. Po šių pertraukų jų kalbos pradėdavo sklisti vis garsiau. Pareigūnai įsitikino, kad sustojus valčiai, joje esantys piliečiai sistemingai šildėsi alkoholiu, o plaukdami, kiekvieną nesėkmingą durį žeberklu, palydėdavo riebiais keiksmažodžiais. Paskutinis sustojimas truko virš valandos, po kurio  pažeidėjai pabandė net uždainuoti. Aišku, kad tokiame stovyje nudurti žuvį sunku, todėl juos sulaikius paaiškėjo, kad tokiu būdu sugautos buvo tik dvi lydekos. Neaišku, kiek perdurtų žuvų dar paspruko ir žus. Nuostabą pareigūnams sukėlė ir pažeidėjų valtis – supuvusiais, aplūžusiais bortais, smarkiai leidžianti vandenį. Sveiko proto žmogus tikrai nerizikuotų lipti į tokią valtį, todėl pažeidėjai matyt alkoholį vartojo ne tik dėl šilumo, bet ir dėl drąsos. Iki nelaimės buvo vienas žingsnis.

Už neteisėtą žvejybą draudžiamais įrankiais pagal LR ATPK 87 str. 3 dalį šiems piliečiams bus skirtos administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt. su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu bei teks atlyginti 111,40 Lt gamtai padarytą žalą.

Straipsnis paruostas pagal: urd.am.lt

 

Brakonieriai2 titas

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea