Orai Vilnius

Sugriežtinta atsakomybė brakonierių neišgąsdino

1111111

Sugriežtinta atsakomybė už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus brakonieriaus neišgąsdino.

Nuo šių metų rugsėjo 28 d. įsigaliojo nauja LR administracinio teisės pažeidimo kodekso 87 str. redakcija. Pasikeitus administracinės baudos dydžiui 87 str. 2 dalyje dabar už neteisėtą žvejybos įrankių (išskyrus elektros arba ultragarso žvejybos prietaisus), kuriuos naudoti draudžia teisės aktai, gaminimą, realizavimą, įsigijimą arba laikymą – užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki septynių šimtų litų su šių įrankių ir priemonių konfiskavimu.

87 straipsnio 3 dalyje už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu (išskyrus elektros energiją ir ultragarsą), – užtraukia baudą nuo keturių šimtų iki vieno tūkstančio litų su šių įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Šių metų spalio 29 d. padidėjusi administracinė bauda neišgąsdino jau nebe pirmą kartą už tuos pačius pažeidimus bausto Biržų miestelio gyventojo. Kad ir kaip įtariamasis stengėsi nepakliūti aplinkosaugininkams ir keletą kartų važinėdamas dviračiu žvalgė ežero apylinkes, vis dėl to buvo sulaikytas prie Širvėnos ežero pakrantės einantis nuo vandens ir besinešantis  statomą  tinklą. Žuvų sugavęs nebuvo.

Biržietis gailėjosi padaręs šį pažeidimą, bet brakonieriui buvo paskirta 700 litų administracinė bauda. Šis pilietis jau keletą metų vengia mokėti jam paskirtas baudas.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea