Orai Vilnius

Galvakabliai kitu kampu

galvakabliai

Tradiciniai A tipo galvakabliai visiems puikiai žinomi, tačiau jie toli gražu nėra pats geriausias būdas žvejojant guminukais. Taip yra todėl, kad labai dažnai (ypač žvejojant ten kur daug vandenžolių) ties galvakablio ausele ir svareliu (C) susirenka labai daug žolių. Šiam nepatogumui išspręsti ar bent jau dalinai išvengti patartina naudoti B tipo galvakablių svarelius. Šie (B tipo) guminukų svareliai yra pranašesni už tradicinius dėl šių priežąsčių:

  • svareliai gaminami įvairaus svorio (4, 6, 8, 10, 12, 15 g), o jų pakeitimas yra ypač lengvas ir greitas, bei tuo pačiu patikimas, kas savo ruožtu leidžia tą patį guminuką momentaliai padaryti ar tai sunkesnį, ar tai lengvesnį priklausomai nuo žūklės sąlygų. Dėja su tradiciniais galvakabliais to padaryti neįmanoma, nes jei jau guminuką vieną kartą "užsodinai" ant galvakablio tai jau ir viskas;
  • gerokai mažiau "surenka" žolių, lyginant su įprastais galvakabliais;
  • gamykliškai yra nudažyti raudona spalva, todėl tai teigiamai veikia plėšrios žuvies dėmesiui patraukti.

galvakabliai_small

P.s. vienintelė problema su šiais svareliais - juos be galo sunku gauti :) bent jau tiek kiek aš žinau, tai jų yra tik vienoje Kauno žvejybos reikmenų parduotuvėje. Kita išeitis - pasigaminti pačiam :)

Be šio tipo svarelių prekyboje dar galima rasti ir tokių kaip kad pateikiu žemiau esančiuose pavyzdžiuose, tačiau (bent jau mano nuomone) jie prastesni.

galvakabliai_small2

Straipsnis paruoštas pasinaudojus medžiaga iš www.diodon.lt .

Taip pat rekomenduojame - rankų darbo žvejybos masalai www.trisakis.lt

 

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea