Orai Vilnius

Naujovės mėgėjiškoje žūklėje

vot.taip
Nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. draudžiama mėgėjiška žūklė upių atkarpose, kur rudeniniam nerštui migruoja ir neršia lašišos bei šlakiai.
Paskutinę dieną, kai dar buvo leidžiama vykdyti šių žuvų limituotą žvejybą, t. y. spalio 15 – ją, Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo reidą Šventosios upėje ties Kavarsko užtvanka. Reido metu nustatyti 2 mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidėjai. Vienas iš jų žvejojo arčiau kaip 100 m nuo užtvankos, o antras buvo sumanęs šios žuvies pasigauti dar paprasčiau – statomu tinklu.
Pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai ir bus skirtos atitinkamos administracinės baudos. Reikia pasidžiaugti, kad visi kiti patikrinti žvejai mėgėjai turėjo mėgėjiškos žvejybos teisę patvirtinančius dokumentus. Įsigaliojus naujai meškeriotojų bilietų arba meškeriotojų kortelių įsigijimo tvarkai, kai žvejys mėgėjas šiuos leidimus gali įsigyti per ALIS sistemą, jau buvo pradėtas naudoti ir naujas jų patikrinimo būdas – tai mobilus skaneris, kurio pagalba pareigūnai bet kurioje žvejybos vietoje gali patikrinti visą informaciją apie šiuos leidimus, tai yra kam leidimas išduotas, galiojimo laiką, kuriame vandens telkinyje suteikta teisė žvejoti.
Tuo pačiu žvejams mėgėjams primename ir Mėgėjiškos žūklės taisyklių 17 punkto reikalavimus, kad ,,Asmenys privalo žvejodami su savimi turėti Aplinkos ministerijos nustatyta tvarka išduotą meškeriotojo bilietą arba meškeriotojo kortelę, arba žūklės leidimą ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, arba nemokamą žvejybos teisę patvirtinantį dokumentą,pareikalavus pateikti juos aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams, neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams, kitiems pareigūnams, kurie pagal įstatymų suteiktas galias turi teisę vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę.
viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea