Orai Vilnius

Žvejok žurnalo 2012 Nr.7 anonsas

Zvejok_spalis.mazas

Naujame spalio mėnesio žurnale „ŽvejOK“ skaitykite:

 

4 p. Naujasis žūklės įstatymas priimtas – Prezidentė šį kartą jam neprieštaravo. Kada jis realiai įsigalios, ką laimėsime mes, paprasti meškeriotojai, ir kas keisis iš esmės? Paprasti ir aiškūs atsakymai viename straipsnyje.

5 p. Skaitytojai klausia – mes atsakome. Trumpas rašinys apie leidimų limituotai šlakių ir lašišų žvejybai išdavimo tvarką ir kitas ALIS elektroninės sistemos veikimo subtilybes. į klausimus atsako žurnalo bičiulis, AM Gamtos apsaugos gamtos išteklių skyriaus vadovas Vilmantas Graičiūnas.

6 p. „Be liežuvio, gerai skrenda, stipriai barška, bet nebūtinai...“ Rimo Ramono, žinomo lydekų gaudymo vobleriais specialisto, išsamus straipsnis apie „Rattlin“ tipo voblerius. Kokie jie būna, kur, kada ir kaip juos geriausia naudoti.

12 p. Naujienų puslapyje – „aštuonkojai“ menkėms, lašišinės džigablizgės, guminuko ir spinerbaito hibridai ir kiti neregėti negirdėti masalai.

14 p. Daug kas yra girdėjęs, kad Nemune ir kitose upėse vietiniai žvejai žuvis gaudydavo masalui naudodami vadinamąją „žolę“ – vandens dublius, tačiau nedaug kas žino, kad šis masalas tam tikru metų laiku neturi lygių ir šiandien. Kokie vandens dumbliai tinka masalui, kur jų rasti, kurioje vietoje ir kada jais gaudyti – pasakoja Algirdas Šiukšteris straipsnyje „Gaudymas „žole“.

18 p. Lašišų ir šlakių žūklė Lietuvoje leidžiama tik kelintus metus, tačiau jau dabar šį procesą galima pavadinti masine psichoze, sutraukiančia šimtus, jei ne tūkstančius meškeriotojų iš visos Lietuvos. „ŽvejOK“ žurnalas pasmalsavo, kiek pastangų ir laiko prireikia spiningautojui, norinčiam pagauti pirmąją gyvenimo lašišą. Savo patirtimi ir patarimais dalijasi du spiningautojai – Algirdas Šiukšteris ir Linas Petrulionis, po ilgų ieškojimų ir bandymų šiais metais pagavę savo pirmąsias metrines lašišas.

22 p. Ar gali egzistuoti tinkamas receptas, kaip pagauti daugiau kaip 12 kilogramų sveriančią lydeką? Valdas Trinkūnas, straipsnio „Gyvenimo lydeka“ autorius, mano, kad taip. Ir ne tik mano, bet ir pagrindžia konkrečiu asmeniniu pavyzdžiu ir gyvu pasakojimu, kaip jis nugalėjo 12,24 kg Nevėžio lydeką.

27 p. Apie šiuolaikines dugninių meškerių sistemėles jau esame rašę ne kartą, tačiau pirmą sykį daugumą jų kartu su išsamiais piešiniais, iliustruojančiais, kaip jas rišti, sudėjome į vieną vietą. Kartu su Andriaus Navalinsko patarimais, kada, kurią ir kokiomis sąlygomis naudoti. Subalansuota pradedantiesiems žvejams, bet tikriausiai ras ką nors įdomaus ir žūklės profesionalai.

31 p. „Lucky craft“ „Staysee“ – giliausiai nyrantis tvičingauti skirtas modelis. Straipsnis su reklamos užtaisu, tačiau be „makaronų“. Netikite, kad taip gali būti? – paskaitykite ir patys pasakysite.

32 p. Paskutinis žvejybinės mados klyksmas, mus pasiekiantis iš už Atlanto, – vadinamosios skėtinės sistemėlės (angl. „umbrella rig“). Kas tai yra, kam jos skirtos ir kaip galėtų būti pritaikomos žvejojant mūsų vandenyse – Daliaus Rakučio pažintinis rašinys „Skėtinės sistemėlės – naujas požiūris į spiningavimą ar dar viena vienadienė sensacija?“

36 p. Rudeniui įpusėjus, karosų ežeruose beveik niekas nebegaudo. O gal tik mums taip atrodo? Vytauto Šemelio rašinys apie Utenos apskrities ežerus ir rudeninę karosų žūklę juose – „Bobų vasaros karosai“.

39 p. Kuo skiriasi PE pinti valai nuo paprastų ir koncentruota informacija apie „Pontoon 21-YGK“ pintus ir monofilamentinius valus.

42 p. „Apie Bugą, sterkus monstrus ir Lenkijos kulinarinį paveldą“ – Gedimino Šaučiuvieno įspūdžiai iš kelių dienų žvejybinės viešnagės Lenkijoje.

46 p. Kas skatina rudenį neįprastose vietose būriuotis Neries salačius? Šią gamtos mįslę bando įminti Ričardas Adamonis rašinyje „Kur migruoja salačiai“.

50 p. Ar žinote, kurio regiono – Suvalkijos, Dzūkijos, Žemaitijos ar Aukštaitijos – meškeriotojai geriausiai žvejoja? Ir kodėl straipsnio autorius taip dažnai mini odontologus? Jei ne, tai turbūt dar neskaitėte Mindaugo Skirmonto rašinio „Kas yra kas Lietuvoje“.

Zvejok_07_01-virselis

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea