Orai Vilnius

Pavasaris - "Nepavasaris"

Kovo vidurys. Vanduo jau turėtų upeliais tekėti į saulės atvertas eketes. Vengiant maudynių - meldų atvašynus reiktų apeiti iš tolo, o sukorėjęs ežerų ir tvenkinių ledas turėtų laikyti tik pačius lengviausius. Žuvys turėtų ruoštis tuoktuvėms ir be atvangos ieškoti gardesnio kąsnelio.

Tačiau šiemet taip nėra. Ežerus vis dar dengia storas ledo šarvas, naktimis dar spaudžia 10 laipsnių šaltukas, o sinoptikai vis pranašauja pūgas.

Ir šiandien ryte, apsilankius šalia vieno nuostabaus Dzūkijos nacionalinio parko ežerėlio, termometro stulpelis buvo nukritęs iki 16,5 laipsnio padalos. Brendant per pripustytą pievą jaučiausi kaip viduržiemį. Ledas dar storas, o jį dengia ir nemažas sniego sluoksnis - tikrai ne pavasaris.

Pirmos 40 ekečių pasirodė besančios tuštutėlės. Nė kuojytės, nė ešeriuko. Sargelį suvirpindavo tik besisukantis vėjo gūsis. Viso to priežastis - deguonies trūkumas. Išgręžus eketę ji iš karto tampa akvariumu pilnu zooplanktono. Tačiau šalia į ežerą įtekančio upelio randame šiek tiek gyvybės - jos nėra daug, tačiau po kelias dešimtis vidutiniokų ešerių iškrapštome.

Vis dar laukiame pavasario - my spring will come.

pvs2

pvs1

pvs3

pvs4

pvs5

pvs6

 

Straipsnis pagal marciusxxxx.blogspot.com

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea