Orai Vilnius

Kuo suvilioti karosą vasarą

Pagaliau prasidėjo vasara, todėl verta pakalbėti apie masalus, kurie skirti vasariniai karosų žvejybai. Žinoma, jūs, galite papildyti, tad parašykite mums, ką reiktu dar nurodyti.

su.karosas

Augaliniai masalai vasaros karosų žūklei

Pirmiausia išskirčiau, baltos duonos minkštimą. Lengvai užkabinti ant kabliuko, yra purus gabalėlis, kuris nesunkiai užsikabina ant kabliuko geluonies. Suminkytu ir susuktu rutuliuku, karosą sunkiai suvilioti. Taip pat, įmirkus masalui vandenyje, jis tampa slidus ir pakirtimo momentu, šis rutuliukas išlekia žuviai iš burnos kartu su kabliuku. Labai geras variantas, jei paruoštą kabinti duonos minkštimą pavoliosite į pakepintų ir sumaltų saulėgrąžų sėklas sumaišytas su sutrintais krapais ir apibarstytais (nestipriai) vanile.

Garuose virtos perlinės kruopos. Jas reikia pradžiai išmirkyti 10 – 12 valandų, nedideliame kiekyje vandens. Kai jos išbrinks, jas reikia padėti į orkaitę ir ant nedidelės temperatūros išvirti iki reikiamo minkštumo. Galima tą patį padaryti, kas turi, su garpuodžiu. Verdant perlines kruopas, reikia stebėti, kad jos būtų minkštos, bet nesproginėtų. Kai jau atauš, dar padžiovinti ant sauso audinio („merliaus“). Jei viską teisingai padarėte, kruopos neturi sulipti. Paruoštas perlines kruopas reikia apvolioti kepintose ir maltose saulėgrąžų sėklose, kmynuose, krapuose ir t.t. Ant kabliuko dažniausiai kabinamos 2- 3 kruopos, tam kad kabliuko geluonis nebūtų išlindęs.

Manų košė. Virkite ją iki pasieks tirštą ir klampią masę. Kai ji atauš pridėkite 2 – 3 vienetus sausainius (maltus) ir vėl iš naujo išmaišykite košę. Reikėtų pagardinti kepintomis ir maltomis saulėgrąžų sėklomis, krapais, kmynais, vanile. Tokią kietą masę susipjaustykite į reikalingo dydžio gabalėlius. Kabinti ant kabliuko, kad geluonis liktu paslėptas.

Kukurūzai . Juos galima tiek patiems išsivirti, tiek ir maisto parduotuvėse nusipirkti. Kuo saldesni, tuo geresni. Su kukurūzais geriausia gaudyti, tokiose vandens telkiniuose, kur karosai gausiai yra žvejų šeriami. Bet jei tai telkinys, kur žvejai retai pasirodo, toks masalas gali mažai pasitarnauti.

Lydytas sūrelis. Juos kaip masalą galima naudoti, kai vanduo telkinyje yra švarus. Sūrelį reikia permaišyti su baltos duonos minkštimu. 2 dalys duonos ir 1 dalis sūrelio. Viską gerai sutrinti iki gausis vienalytė masė. Puiku į tokią masę įvarvinti medaus arba sutrinto česnako sulčių. Ant kabliuko toks masalas kabinamas kaip „blynas“. Kabliuko geluonį paslėpti.

Konservuoti žali vengriški žirneliai. Kabinate pirmiausia žirnelį ir  toliau kelias musės lervas arba mažą slieką. Žirnelius būtų puiku apvolioti kepintose ir maltose saulėgrąžų sėklose, kmynuose, krapuose ir t.t.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea