Orai Vilnius

Didžiulė X-RAP šeima

X.Rap.joined.shad

Kažkada, kai pasirodė pirmieji X-RAP vobleriai (2004 m.), rašydamas apie pirmąjį „minnow“ formos X-RAP voblerį užsiminiau, kad labai norėtųsi, jog šios koncepcijos „Rapala“ voblerių modelių būtų daugiau. Praėjo 8 metai ir štai turime jau 11 skirtingų X-RAP modelių. Turiu pasakyti, kad nemažai jų yra panašūs į klasikinius iš balzos pagamintus „Rapala“ voblerius, bet tai nėra trūkumas, o privalumas – kai gera, amžiaus patikrinta klasika transformuojasi ir apsivelka modernų rūbą, ji įgauna daug naujų savybių. Jei dabar manęs kas nors paklaustų, kuriuo vobleriu esu daugiausiai pagavęs lydekų, neabejotinai atsakyčiau: X-RAP. Jei būtų lydekų gaudymo varžybos, kuriose kiekvienam dalyviui būtų leidžiama pasiimti tik po vieną voblerį, daug nesvarstęs rinkčiausi S spalvinimo klasikinį X-RAP 10. Tiek šis, tiek X-RAP 8 man padovanojo labai daug gražių lydekų. Tačiau per tuos 8 metus X-RAP šeima plėtėsi, kiekvienais metais atsirasdavo po vieną ar net kelis naujus modelius, kuriems pritaikymą nesunku surasti. Apie juos trumpai ir pakalbėsiu.

Skęstantys X-RAP

2013 metų karšta naujovė – skęstantis modelis „X-RAP Countdown“. Šis plastikinis vobleris turėtų sudominti tuos spiningautojus, kurie žino tokių voblerių vertę ir ką su jais veikti. Intriguojantis faktas: nors „X-RAP Countdown“ yra labai panašus į savo pirmtaką, iš balzos pagamintą „Countdown“ vobleriuką, plastikinis modelis skęsta 30 proc. greičiau.

X_RAP

Klasikinis „Countdown“ vobleriukas pasižymi labai gera aerodinamika ir lekia kur kas toliau, nei klasikų klasika „Original“. Plastikinės versijos aerodinamika – dar geresnė. Kol kas bus gaminami du modeliai – 5 ir 7 cm, sveriantys atitinkamai 4 ir 10 g.

Greitai neriantys X-RAP

Vobleriai „X-RAP Deep“ ir „X-RAP Magnum“ pravers tada, kai norėsite pasiekti didesnius gylius.

„X-RAP Deep“ yra mažesni (8 ir 10 cm), tokios pat formos kaip ir klasikiniai pirmieji X-RAP vobleriai, tačiau dėl ilgo liežuvėlio paneriantys į gerokai didesnį gylį. 8 cm versija pasiekia 3 m, o 10 cm versija – 4,5 m gylį.

X_RAP.Deep

„X-RAP Magnum“ – irgi didesnių gelmių masalai. Tai 5 vobleriai nuo 10 iki 16 cm ilgio. Didžiausios versijos – 14 ir 16 cm ilgio – pasiekia atitinkamai 6 ir 9 m gylį. Kaip ir mediniai, taip ir plastikiniai „Magnum“ yra didelėms žuvims skirti vobleriai, turintys galingus kabliukus, tvirtus žiedelius, stiprias auseles. Dar viena išskirtinė jų savybė – labai didelis stabilumas, todėl šiuos voblerius naudoja ir tie, kurie labai dideles žuvis gaudo vandenynuose, nes šie vobleriai stabiliai dirba net valčiai plaukiant 23 km/h greičiu. Esant tokiam greičiui kiti vobleriai seniai jau būna tapę suktukais, o „X-RAP Magnum“ dirba ir vilioja žuvis.

X_RAP.Magnum

Paviršiniai X-RAP

X-RAP šeimoje yra ir keli paviršiniai vobleriai: „X-RAP Pop“, „X-RAP Prop“, „X-RAP Walk“ ir „X-RAP Subwalk“ modeliai. Visi jie priskiriami skirtingoms klasėms. „Pop“ modelis turi dubenėlio formos nosį ir yra „poperių“ klasės masalas. „X-RAP Prop“ turi du propeleriukus, šiaušiančius vandens paviršių.

X_RAP.POP.Prop

„X-RAP Walk“ ir „X-RAP Subwalk“ modeliai yra šiek tiek panašūs, tačiau „Walk“ modeliukas yra paviršinis vobleriukas, o kiek sunkesnė versija „Subwalk“ dirba kiek žemiau – 0,5 m gylyje. Abu šie vobleriai labai puikai dirba tvičingaujant, smagiai sukinėjasi į šonus, imituodami vandens paviršiuje besimaitinančias ar nuo plėšrūno sprunkančias žuveles.

X_RAP.Walk

Storieji X-RAP

Dar viena X-RAP grupė yra „X-RAP Shad“ ir „X-RAP Jointed Shad“ vobleriai. Tai trumpesnio kūno ir aukštesnio korpuso, agresyvesniais virpesiais dirbantys vobleriai. „X-RAP Shad“ – universalus „crank“ klasės masalas, kurį galima traukti įvairia technika ir sėkmingai panaudoti įvairiausiose žūklės vietose.

X_RAP.SHAD

Į 2,4 m gylį paneriantis 13 cm ilgio „X-RAP Jointed Shad“ vobleriukas – idealus masalas gaudant itin neaktyvias žuvis. Šis vobleris puikiai dirba net labai lėtai traukiamas. Išbandykite šį masalą dabar, rudenį, ir tikrai nenusivilsite.

X.Rap.joined.shad1

Rolandas Kažimėkas
viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea