Orai Vilnius

Nesvarbu baudos, tinklai vis tiek statomi

Š.m. liepos 18 d. vakare kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais Biržų ir Pasvalio rajonuose buvo vykdomas reidas ryšium su padaugėjusiais pranešimais apie neteisėtą žvejybą.

     Reido metu žvejai buvo perspėjami ir informuojami apie „Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles“, kuriose yra numatyta, kad pradedant žvejybą, žvejys turi surinkti 5 metrų spinduliu esančias šiukšles.

brakonieriai92

      Apie 19 val. prie Mūšos upės buvo aptiktas stovintis automobilis su malkomis, žvejybos reikmenimis ir maistu. Jaunuolių kompanija iš Biržų rajono buvo susiruošusi pavakaroti prie upės. Visi turėjo įsigiję žvejybos leidimus, buvo atsivežę pašarų ir maitino žuvis. Vienas iš jaunuolių, pilietis A.B., buvo įbridęs į vandenį ir pasiruošęs statyti tinklą. Už šį pažeidimą piliečiui A.B. bus paskirta administracinė bauda nuo 400 iki 1000 litų.

       Tęsiant reidą, buvo pastebėti vyras ir moteris, kurie ėjo nuo sodybos link Mūšos upės nešini plastikiniu maišeliu. Minėtieji asmenys apsidairę ir nieko neįtardami, kad yra stebimi pasaloje laukiančių pareigūnų, įbrido į vandenį statyti tinklo. Palikus pasaloje vieną inspektorių buvo apvažiuota upė iš kitos pusės ir sulaikyti jau grįžtantys į namus piliečiai L.G ir V.S. Iš pradžių jie elgėsi agresyviai ir priešiškai, bet paaiškinus, kad ilgą laiką buvo stebimi, sulipo į automobilį. Neetatiniam aplinkos apsaugos inspektoriui, dėka pažeidėjų, teko „išsimaudyti“, bristi į vandenį ir ieškoti pastatyto tinklo. Piliečiui L.G bus paskirta administracinė bauda nuo 400 iki 1000 litų. Beje, niekur nedirbanti, auginanti mažamečius vaikus pilietė V.S. prieš mėnesį laiko jau buvo pakliuvusi aplinkos apsaugos inspektoriams.

     Pakartotinai per metus laiko padariusiai tos pačios rūšies pažeidimą pilietei V.S bus paskirta bauda nuo 700 iki 1000 litų. 

2013-07-23

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea