Orai Vilnius

Brakonieriai aplipo Lietuvose ežerus ir upelius

Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gegužės 13 d. dar nuo tamsos pradėjo aplinkosauginį reidą Ignalinos r. Dysnų ež.  Kaip jau įprasta,  pagrindinis dėmesys buvo nukreiptas į Moliakalnio k. pakrantę. Šiame kaime gyvenantys S. N. ir V. B. jau daug metų Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams žinomi, kaip ,,pastovūs klientai“ ( nuo 2005 m. V. B. už žvejybą tinklais baustas 24  kartus, o S. N. - 12 kartų). Gerokai po pietų, iš stebimos sodybos pajudėjo valtis,  kurioje sėdėjo anksčiau minėti asmenys.

brakonieriai89

Toliau nieko naujo – tose pačiose vietose tinklai, tas pats žvejojimo būdas, tie patys ,,sargai“ krante, tik  valtis nauja, nes prieš tai naudotas plaukiojimo priemones aplinkosaugininkai kaskart konfiskuodavo. Sučiupti brakonieriai, kaip jau įprasta, elgėsi ramiai,  mandagiai, geranoriškai ištraukė iš ežero 8 tinklus, kurių bendras ilgis siekė apie 700 m, o  jau ATP protokolų surašymo metu pradėjo kurti planą, iš kur gauti naujų tinklų bei valtį.

Už padarytus pažeidimus minėtiems asmenims  numatoma skirti maksimalias  1000 Lt siekiančias  administracines baudas, taip pat už neteisėtai sugautas žuvis - vieną lydeką, 0,2 kg  kuojų,  0,3 kg ešerių ir 0,1 kg plakių  bus pateikta pretenzija dėl padarytos žalos žuvų ištekliams atlyginimo, kuri įvertinta 562 Lt.  Bus konfiskuoti tinklai ir valtis.

brakonieriai90

2013 m. gegužės 14 -15 dienomis net du reidus GGAI pareigūnai vykdė Molėtų rajone esančiame Stirnių ežere. Pirmo reido metu,  nuo 4 val. ryto pralaukę  aplinkosaugininkai, apie 14 val. vaizdo įrašu jau fiksavo, kaip du piliečiai į valtį traukė statomus tinklus, tačiau netikėtai pasirodžius spiningautojų valčiai, spruko į priešingą krantą ir sėdę į ten buvusį automobilį, greitai išvažiavo.  Pareigūnai nutarė,  kad pažeidėjai  turėtų dar grįžti, ir neapsiriko. Sekantį rytą apie 5 val. minėti piliečiai vėl išplaukė į ežerą ir buvo sulaikyti. Tai Molėtų rajono Mindūnų seniūnijos gyventojai D. B. ir Ž. B. Nors žuvies jie ir nespėjo sugauti, tačiau teks atsisveikinti su medine irkline valtimi ir susimokėti solidžias administracines baudas.

brakonieriai88

Nuo gegužės 15 d. įsigaliojo draudimas žvejoti žiobrius. Šią dieną ukmergiškis E. M. Šventosios upėje ties Kavarsku, sugavęs 5 žiobrius, liko nusivylęs, nes akistata su Anykščių rajono agentūros darbuotojais baigsis administracine bauda ir teks atlyginti gamtai padarytą1086 Lt žalą.  

2013-05-16

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea