Orai Vilnius

Nasąžiningi žvejai kabliauja lydekas

llydeka.zuvisJau praėjo pirmasis akcijos “Lydeka-2013” mėnuo. Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai vasario mėnesį didžiausią dėmesį skyrė Mėgėjiškos žvejybos vidaus vandenyse taisyklių laikymosi kontrolei.

              Buvo organizuoti 39 reidai lydekų apsaugai. Akcijos vietose surašyti 57 administracinės teisės pažeidimo protokolai, iš jų už draudžiamųjų užkabinamųjų įrankių naudojimą 3, už neteisėtą prekybą žuvimi 1, už kitus mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimus 45. Ne vienas žvejas mėgėjas buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn už plėšriųjų žuvų gaudymą su gyva žuvele, kas yra draudžiama nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d.. Iš pažeidėjų konfiskuoti 26 draudžiami ar tuo metu draudžiami žvejybos įrankiai.

              Vasario mėnesį Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidėjams skirta 4590 litų administracinių baudų. Pažeidėjams reikės atlyginti daugiau kaip 434 litų padarytą žalą gamtai. Aplinkosaugininkai ir toliau nesiruošia nuleisti rankų kovojant su nesąžiningais žvejais. Likusį akcijos “Lydeka-2013” laiką (iki balandžio 20 d.) bus skiriamas dėmesys visiems žuvų ištekliams išsaugoti, o ypač lydekų populiacijai neršto metu.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea