Orai Vilnius

Mėgėjiškos žūklės taisyklės pažeidinėjamos įvairiais būdais

brakonieriai76

Praėjusį savaitgalį Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo reidus Molėtų ir Zarasų rajonuose. Šių reidų metu nustatyti 8 Mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidėjai.

Penktadienį, apie 18 val. Siesarties ežere (Molėtų r.) šio rajono gyventojai E. V. ir S. Z. išsitraukė net 6 iš vakaro pastatytus tinklus. Tinkluose buvo įkliuvusios 2 lydekos, 9 karšiai, 10 ešerių ir 14 kuojų. Šios neteisėtai sugautos žuvys, kaip padaryta žala gamtai, įvertintos 693,39 Lt. Šią sumą pažeidėjai privalės atlyginti. Be to, dar bus skirtos ir administracinės baudos nuo 200 iki 700 litų.

Tą patį vakarą Antalieptės mariose, naudodami ilgesnes nei 20 cm. gumas, ką draudžia Mėgėjiškos žūklės taisyklės, žvejojo uteniškiai A. P., D. G. ir zarasiškis K. S. Jiems administracinės atsakomybės išvengti irgi nepavyks.

Jau apie 1 val. nakties Siesarties ežere aplinkosaugininkai užfiksavo po vandeniu judantį šviesos šaltinį. Pareigūnams tapo aišku, kad vykdoma neteisėta povandeninė žūklė. Siesarties ežere šis žvejybos būdas yra leidžiamas, tačiau Mėgėjiškos žūklės taisyklės draudžia tai daryti tamsiu paros metu – nuo saulės laidos iki patekėjimo. Grįžusį į krantą pažeidėją aplinkosaugininkai sulaikė. Tai kaunietis V. V. Jo laimikis -  3 nušautos lydekos. Reikia pažymėti, kad šios lydekos buvo mažesnės kaip 45 cm, kas irgi yra Mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimas. Šiam piliečiui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta administracinė bauda pagal LR ATPK 87 str. 1 dalį ir už neteisėtai sugautas 3 lydekas teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra 317,10 lt.

Šeštadienio vakarą Kertuojų ežere (Molėtų r.) aplinkosaugininkai užfiksavo, kaip du piliečiai plaukdami valtimi tikrina tinklą. Kadangi ta ežero pakrantė, kur grįžo pažeidėjai, yra labai užpelkėjusi, o vieta, iš kur pažeidimas buvo fiksuojamas vaizdo įrašu, – už kelių šimtų metrų, minėti piliečiai spėjo pareiti į savo sodybą. Kai pareigūnas atėjęs į kiemą prisistatė ir pareiškė pretenzijas dėl neteisėtos žvejybos, vienas iš pažeidėjų nepakluso teisėtiems reikalavimams niekur neiti, bandė sprukti į namo vidų. Kieme buvęs pašalinis asmuo, po to  iš namo išėjęs ir antras pažeidėjas taip pat nevykdė nurodymų, elgėsi agresyviai, tad pareigūnas, siekdamas išvengti sunkesnių konflikto pasekmių ir kitaip negalėdamas sulaikyti pažeidėjų, buvo priverstas panaudoti spec. priemones. Čia vyrų ginti stojo ir kieme pasirodžiusi moteris – grasino aplinkosaugininkams teismais, užgauliojo. Siekdama, kad jos šeimos nariai išvengtų administracinės atsakomybės už neteisėtą žvejybą ir norėdama pagąsdinti aplinkosaugininkus, iškvietė policiją.  Policijos pareigūnai vienam iš pažeidėjų nustatė 1,52 promilės girtumą, kas greičiausiai ir buvo tokios „drąsos“ ir konflikto priežastis. Už neteisėtą žvejybą molėtiškiams S. Š. ir R. Š. surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, paimtas statomas tinklas ir valtis. Už šį pažeidimą bus skirtos ir administracinė baudos.

brakonieriai76.1

brakonieriai76.2

brakonieriai76

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea