Orai Vilnius

Pastebėjimai apie šeštadienio konferenciją

Šaunu, kad yra žmonių pamėginusių kažką "sukurti" žvejų mėgėjų labui. Įdėtas milžiniškas darbas, kurio rezultatus pamatysime ateityje. Deja pradžia kol kas tik emocijomis ir gerais norais paramstyta ...

Pirma pastebėjimas ... salėje kur telpa 800 žmonių atėjo tik 200 . Ar vertėjo tiek stabdyti visų registraciją ? Apskritai apie renginio dienotvarkę, žvejai sužinojo vos ne kelias dienas iki prasidedant. Kodėl taip ? Organizatorių baimė ar nepatyrimas ? Nejau ši konferencija tik „saviems“ ?

auksine

Antras pastebėjimas - ar 200 susirinkę žmonių turėjo įgaliojimus atstovauti iki 500.000 žvejojančių žmonių ? Nes, jei Jūs, jiems nesuteikėte tokių įgaliojimų, tai nejau su viskuo ką jie darys ir vėl sutiksite ? Ar jūs pritariate visiems pakeitimams kurie dabar vykdomi su Mėgėjiškos žūklės taisyklėmis ?

Trečias pastebėjimas - iki šiol jau daug metų vadovauja vis kitaip besivadinančioms organizacijoms A. Kontautas. Rezultatai to kas buvo pasiekta žvejų mėgėjų labui - tai pabrangę bilietai, milžiniškos baudos, žūklės suvaržymai ir vis dar neaiškumas su versline žūkle. Ar daugiau mes neturime Asmenybių, apart A. Kontauto, kurie galėtų pakelti į naują kokybę Žvejų mėgėjų tikslus ... Nejau ir liksime „įstrigusiame“ patyrime, kurį riboja praeityje suformuotas požiūris į visuomenę, valdžios institucijas, į bendradarbiavimą tarp atskirų amžiaus grupių vartotojų, kurių tikslai žvejojant, dažnu atveju, skiriasi ir nėra homogeniški. 

Ketvirtas pastebėjimas, taip kaip įvyko šis renginys ir kokie buvo pasiekti rezultatai, ne tiek sujungė, kiek galima sakyti, suskaldė žvejų mėgėjų bendruomenę į kelias dalis. Nenustebsiu, kad artimoje ateityje, atsiras dar ne viena organizacija, kuri mėgins būti žvejų mėgėjų šaukliu. Klausimas: ką apjungs šis naujas darinys, Lietuvos meškeriotojų sąjunga : ar senąjį požiūrį į žvejus mėgėjus ar vis dėlto naują ?

Laikas sudėlios visus atsakymus arba laiko smiltys užklos dar vieną iniciatyvą.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea