Orai Vilnius

Ežerai valomi nuo tinklų

Ankstų 2013 m. birželio 15 d. rytą LR AM Utenos RAAD Molėtų rajono agentūra kartu „SPEARFISHING CLUB RYKLIUKAS“ atstovais susirinko prie Bebrusų ežero. Susirinkimo tikslas - įvykdyti prevencinę paliktų tinklų ir kitų ne mėgėjiškos žvejybos įrankių ištraukimo akciją.  Dalyviai pasiskirstę į komandas išvyko į pasirinktus ežerus. Pirma komanda dirbo Bebrusų ežere, antroji Galuonų ežere. Ežerai pasirinkti atsižvelgiant į tai, jog gaunama pranešimų apie paliktus tinklus ir kitokius draudžiamus įrankius.

akcija

        Susiruošus įrangą buvo pradėti darbai. Galuonų ir Bebrusų ežeruose tinklų buvo ieškoma 4 valtimis bei pasitelkus narų pagalbą. Plaukiojant Galuonų ir Bebrusų ežerų pakrantėse dalyviai nerado nė vieno tinklo ar kokio kito draudžiamo ne mėgėjiškos žvejybos įrankio.

Likus laikui, dalyviai nusprendė patikrinti Gėluoto ir Vašuoko ežerus. Kol viena grupė plaukiojo Gėluoto ežere, kitos grupės atstovai nardė Vašuoko ežere. Vašuoko ežere narai rado 1 senai paliktą tinklą. Apžiūrėjus tinklą nustatyta, kad jis skylėtas, praradęs tvirtumą. Tinkle nebuvo papuolusių žuvų ar vėžių. Molėtų rajono agentūra surašė radinio aktą. Tinklas pripažintas atliekomis ir bus sunaikintas teisės aktų nustatyta tvarka.

Pasibaigus akcijai  komandos aptarė ir apibendrino akcijos rezultatus. Rezultatai maloniai nustebino tiek Utenos RAAD Molėtų rajono agentūros pareigūnus tiek ir dalyvius, kadangi galima daryti išvadą, jog neteisėtos žvejybos atvejų šiuose ežeruose ženkliai mažėja.

Utenos RAAD  Molėtų rajono agentūra dėkoja „SPEARFISHING  CLUB RYKLIUKAS“ atstovams iniciavus tokią akciją ir tikisi tolimesnio bendradarbiavimo gamtosaugos srityje.

tinklas4

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea