Su prieskoninėmis žolėmis.
Dar vienas paprastas, bet labai vertas dėmesio žuvies paruošimo būdas. Kvapni, savose sultyse troškinta, nesudėtingai ir greit pagaminama. Labai rekomenduoju.
Reikia:
nedidelių, porcijos dydžio ešerių (arba menkių, starkių, lašišos, upėtakių ar kitokių žuvų);
prieskonių žuviai;
gero žiupsnio įvairių žolių: petražolių, rozmarinų, krapų ir ko tik randame parduotuvėse ar turime namie;
česnako skiltelių (tiek, kiek yra žuvų);
šiek tiek sviesto (maždaug po šaukštelį kiekvienai žuviai);
kepimo popieriaus.
Žuvį nuplauname, išdarinėjame ir įtriname prieskoniais.
Žoleles nuplauname, suskirstome porcijomis.
Ant kepimo popieriaus stačiakampių dedame po žuvį, kurių pilvus prikemšame žolėmis, supjaustytu česnaku ir įspraudžiame po gabalėlį sviesto:
Suvyniojame gerai užlankstydami galus, kad niekas kepant neišbėgtų ir sudedame į kepimo skardą:
Kepame 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 20 minučių (kepimo laikas priklauso nuo žuvų dydžio, bet ilgai kepti nereikia).
Patiekiame su salotomis iš "Iceberg", rukolos lapelių, šviežių agurkų, pomidorų, avokadų, raudonųjų svogūnų, druskos, cukraus, pipirų, citrinos sulčių ir aliejaus, taure šalto balto vyno, jei pagal mane arba kaip nors kitaip, kaip mėgstate jūs :)