Orai Vilnius

Instrukcija, kaip naudotis smaigais

Smaigai – labai paprasta ir veiksminga priemonė, padėjusi išgelbėti ne vieno poledinės žūklės mėgėjo gyvybę. Ar žinote, kaip teisingai jais naudotis?

smaigas1

Smaigai turėtų būti parengti naudojimui jau žengiant pirmuosius žingsnius ant ledo. Daugelio gamintojų smaigai pritaikyti kabinti kaklo tokiame aukštyje, kad nelaimės atveju būtų galima juos greitai ištraukti iš įdėklo. Todėl smaigus būtina laikyti visad lengvai pasiekiamoje vietoje – ne kišenėje ar, dar blogiau, žvejybinėje dėžėje.

smaigas2

Atsidūrus vandenyje, smaigais nedelsiant reikėtų įsikibti į ledo kraštą, taip išsaugant reikalingas jėgas išsilaikyti vandens paviršiuje.

smaigas3

Specialistai pataria nepanikuoti ir pasistengti normalizuoti kvėpavimą – turite smaigus ir tai tikrai padės išlipti sveikiems.

smaigas4

Sukaupus jėgas ir tvirtai laikant smaigus rankose reikia jais kabintis į ledą, taip perduodant dalį savo kūno svorio ir lipti iš vandens vandenyje pasispiriant kojomis.

Visada reikia išlipti toje pusėje, iš kurios atėjote, nes ten ledas tvirtesnis.

smaigas5

Užsiropštus ant ledo negalima iš karto stotis, reikėtų šliaužti arba ridentis, kol pakankamai nutolsite nuo įlūžimo vietos.

Atsidurti lediniame vandenyje – menkas malonumas. Jeigu jau patekote į tokią situaciją, žinokite, kad smaigai – paprasta, bet itin efektyvi pagalbos priemonė ir turėdami juos po ranka išsigelbėsite.

Valdo Trinkūno nuotr.

Visuomenės informavimo skyrius

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea