Orai Vilnius

Museliniai trišakiai

k20d5035_2_small

Prieš pradėdamas gvildenti plunksnomis ir kt. medžiagomis puoštų trišakių temą norėčiau atsiprašyti galbūt už kiek netinkamą temos pavadinimą - paprasčiausiai šiai akimirkai nieko geresnio nesugalvojau...

Taigi, dar daugiau kaip prieš 15-ą metų spiningaudamas MEPPS sukrėmis pastebėjau, jog sėkmingesnės yra tos kurių trišakiai buvo puošti plunksnomis ar kt. panašia atributika. Šią tendenciją dabar žino praktiškai kiekvienas žvejas, tačiau toli gražu ne kiekviena parduotuvėje pirkta sukrė yra vienodai gera. Daugeliu atveju būtent prastos kokybės trišakis ir pakiša koją kovojant su rimtesniu trofėjumi. Taigi kalbą tęsiant apie MEPPS produkciją - bent jau man asmeniškai gerokai sėkmingesnės sukrės AB ir C, nei DE. Kita vertus pačių MEPPS trišakių kokybė galėtų būti ir geresnė, o paskutiniais metais suprastėjusios pagrindinės ašies vielos kokybė su laiku paverčia sukrę į mažai tinkamą, nes viela linkusi oksiduotis, o tai savo ruožtu gerokai pablogina lapelio sukimasį aplink ašį.

 

Jei ant MEPPS trišakių - plunksnelės surištos dar pakankamai kokybiškai, tai ant kitų gamintojų sukrių galima rasti visokiausiu sprendimų:

sukres001

sukres002

Vieni gamintojai visai nesivargina ir vietoj plunksnų rišimo - tiesiog užmauna ryškaus kembriko gabaliuką (H), kiti bando surišti ant labai jau pigaus ir prasto trišakio kažką panašaus į rimtą masalo atraktoriu (F), tačiau rišimui panaudoja paprastą siulą, kuris po poros žvejybų (geriausiu atveju) pasileidžia ir visas investicijas paverčia niekais. Dar kiti gamintojai padaro tikrą baisuoklį iš raudonų vilnonių siūlų (G) ar tiesiog prideda šiek tiek įvairaus blizgučio (J). Net ir tokie žymūs sukrių gamintojai kaip MYRAN ne ypač daug dėmesio skiria kokybei, nes iš pirmo žvilgsnio net ir superinė sukrė (I) turi savo minusą, o jos trūkumas toks, kad panaudotos plunksnos tiek stipriai dažo, kad tik porą kartų pratraukus sukrę vandenyje ne tik rankos, bet ir visi kiti masalai dėžutėje nusidažo raudonai. Dėl šios priežąsties (nors iš pirmo žvilgsnio ir atrodo neblogai) - MYRAN puoštus trišakius pakeičiu ir daugiau net atskirai parduodamų papuoštų trišakių nebeperku.

myran_trisakiai

Žvelgiant iš priimtiniausių sprendimų verta rinktis pakankamai kokybiškai pagamintas MEPPS ar DAM sukriukes, kurių plunksnos ar kt. sintetika bent jau nedažo.

sukres003

Na o jei noro yra - tuomet pats geriausias sprendimas - pasigaminti pačiam puoštus plunksnomis ar kt. medžiagomis trišakius. Tam tikslui pirmiausia reikia pasirinkti pakankamai kokybiškus trišakius. Tokius kaip OWNER ar KAMASAN, kurie yra tikrai plačiai prieinami ir pakankamai kokybiški. Tiesa esama ir aukštesnės klasės trišakių, tokių kaip PARTRIGE ar KEN SAWADA. Tačiau pastaruosius naudoti siūlau tik tuomet kai jau atsiranda pakankamai patirties rišant muselinius trišakius.

owner_ir_kamasan

Pasirinkus konkrečioms sukrėms tinkamo dydžio trišakius ir turint bent minimalius muselių rišimo įrankius galima puikiai pačiam pasidaryti tikrai kokybiškus ir ilgaamžius plunksnomis puoštus trišakius.

mano_trisakiai

k20d2689_small

k20d2793_small

k20d5035_2_small

P.s. Lietuvoje teko matyti keliu gabių muselininkų rištus trišakius - jie aišku superiniai ir su jais aš lygintis tikrai nežadu, tačiau jei kam reikia - galiu padaryti tokių :)

Straipsnis paruoštas pasinaudojus medžiaga iš www.diodon.lt .

Taip pat rekomenduojame - rankų darbo žvejybos masalai www.trisakis.lt

 

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea