Orai Vilnius

Kodėl geresni iš volframo pagaminti svareliai

Paskutiniu metu džigaujant su spiningu su labai lengvais ir lengvais svoriais, žvejai naudoja svarelius ne iš švino, o iš volframo. Aktyviai naudoja juos ne tik  žvejai sportininkai, kurie siekia pergalių, bet vis labiau pastebime ir pas  žvejų mėgėjų dėžutėse.

volf3

Volframo svareliai, maksimaliai, atitinka savo paskirtį – būti sunkiais. Volframas – pats sunkiausias iš prieinamų metalų. Jis sunkesnis už uraną ir tiek pat sunkus, kaip ir auksas. Gryno volframo tankis 19,3 g/cm3 . Iridijus, platina, osmis dar sunkesnis, bet ar įpirktumėme ...

Volframo lydinys  - labai tvirta medžiaga ir sunkiausiai besilydanti iš visų metalų. Technologijos pagaminti iš volframo gaminius yra skirtingos, bet jos skiriasi nuo kitų metalų kaip plienas, varis ar švinas technologijų. Žūklei naudojamas volframo lydinio tankis siekia 17 – 18,3 g/cm3.

Kad sulyginti, tai švino tankis 11,3 g/cm3 ir gaminiams naudojami šio metalo lydinių tankis apie 10,6 g/cm3.

Svarelio pagaminto iš volframo, kurio svoris 5,1 gramas, diametras, bus lygus, kaip švininio svarelio 3,2 gramų.

volf

Volframo svareliai naudojami, kai švininė galva daug platesnė už silikoninį masalą (guminuką). Pavyzdžiui, dviejų colių (5,08 cm) guminukas nedirbs gerai su  švinine galva „Kulverstuku“ (Čeburaška). Kai vandenyje juda dviejų colių masalas ir 5 gramų švininis svoris, žuvis skiria dviejų kūnu judesį – švino ir masalo. Ir skiria ne tik vizualiai, bet ir jaučia vandens bangą, virpesį, kurį sukelia didelis svoris. Dviejų colių masalui, labiau tiks 4 arba 5 gramų volframo svarelis. Žvejojant su plonais imituojančius sliekus ir smulkiais guminukais rekomenduojama naudoti 2 arba 3 gramų svarelius.

volf1

Pastebėjome, kad kai kada volframo svareliai, masalo darbą padaro kibesnį, lyginant su švininiu. Su švinine galva, jokio kibimo, o su volframo kimba. Net ir tais atvejais, kai švino ir volframo diametrai panašūs.

Tikėtina, kad volframo galva yra „skambesnė“ ir labiau viliojanti starkį ir ešerį. Tai yra susiję su tuo, kad volframas pats iš savęs yra labai tvirtas. Atsitrenkdamas į dugną sukelia specifinį garsą.

zanelis

Dar vienas momentas, kad volframas yra ekologiškas gamtai. Jis ne nuodija vandens ir nepalieka toksinių pėdsakų ant rankų, kaip švinas.

volf2

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea