Orai Vilnius

Iš brakonierių bus konfiskuojami automobiliai

Aplinkos ministerijos parengtos Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisos numato, kad iš brakonierių bus konfiskuojami ir ginklai, ir automobiliai be jokių išlygų – ir tada, kai jie nėra pažeidėjų nuosavybė.

„Jau retiname brakonierių gretas, dešimteriopai padidinę įkainius už gyvūnų ištekliams padarytą žalą. Tačiau administracinės baudos už tokius pažeidimus tebėra palyginti simbolinės. Parengtomis ATPK pataisomis griežtesnes sankcijas siūlome ne todėl, kad būtų surinkta daugiau pinigų, bet siekdami ekonominiais svertais skatinti nenaikinti gamtos“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

auto

Visų pirma numatoma bet kuriuo medžioklės reikalavimų pažeidimo atveju konfiskuoti jo padarymo įrankius ir priemones – ir šautuvus, ir automobilius, nesvarbu, ar pažeidėjas yra jų savininkas, ar ne. Automobilis bus konfiskuojamas ir tada, jeigu juo gabenamas neteisėtai sumedžiotas gyvūnas.

Taip pat siūloma dvigubai padidinti baudas už medžioklę be medžioklės lapo – nustatyti nuo 1 tūkst. Lt iki 2 tūkst. litų baudą (dabar gali būti skiriama nuo 500 Lt iki 1 tūkst. Lt bauda).

Griežtesnės sankcijos numatomos ir už kliudymą vykdyti aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, aplinkosaugos pareigūno garbės ir orumo įžeidimą. Per pastaruosius trejus metus tokių pažeidimų daugėjo, prieš pareigūnus ne kartą buvo panaudota ir fizinė prievarta. Jeigu pareigūnams, vykdantiems aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę, bus tyčia kliudoma tikrinti įmones, įstaigas, organizacijas ir objektus, piliečiams numatoma skirti nuo 1 tūkst. Lt iki 3 tūkst. Lt baudą (dabar – nuo 200 Lt iki 400 Lt), o pareigūnams – nuo 2 tūkst. Lt iki 4 tūkst. Lt (dabar – nuo 300 Lt iki 600 Lt). Už aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūno garbės ir orumo įžeidimą siūloma nuo 1 tūkst. litų iki 3 tūkst. Lt bauda (dabar – nuo 100 Lt iki 500 Lt), o už tokį pakartotinį pažeidimą – nuo 2 tūkst. Lt iki 4 tūkst. litų.

Parengtos ir Vyriausybei pateiktos ATPK pataisos numato ir daugiau su sankcijomis už gyvūnų apsaugos reikalavimų pažeidimus susijusių pakeitimų.

Visuomenės informavimo skyrius, tel.8~706 63660

2013-07-04

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea