Orai Vilnius

Du kretingiškiai dosniai sumokės už sugautas žuveles

Ankstų šios dienos rytą (2014-03-14) Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir Jūros aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai, talkinant neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams, surengė reidą Minijos upėje ties Rubulių kaimu. Jie sulaikė du pažeidėjus kretingiškius, kurie žvejojo naudodamiesi statomaisiais tinklais. Paaiškėjo, kad vienas iš jų už brakonieriavimą jau buvo baustas 2011 ir 2012 metais.

kruvele

Pažeidėjų tinkluose aplinkosaugininkai aptiko 23 kilogramus kuojų ir ešerių, taip pat 15 lydekų, 4 šapalus, 3 karšius ir 44 žiobrius. Kadangi šios žuvys neteisėtai buvo sugautos saugomoje teritorijoje – Minijos ichtiologiniame draustinyje, skaičiuojant gamtos ištekliams padarytą žalą taikomi tris kartus didesni jos atlyginimo įkainiai. Taigi šie brakonieriai turės atlyginti net 60 tūkst. litų žalą. Bus konfiskuoti ir statomieji tinklai bei guminė valtis

Už neteisėtą žvejybą Minijos ichtiologiniame draustinyje pažeidėjams gresia ir administracinė atsakomybė. Jiems bus skirta bauda nuo 400 litų iki 1000 litų.

Visuomenės informavimo skyrius

2014-03-14

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea