Orai Vilnius

Neabejingi žvejai išvietė "ežero savininkams" pareigūnus

2013 m. rugsėjo 27 d. Ignalinos rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai, gavę informaciją apie galimai neteisėtai vykdomą žvejybą Rūkščio ežere( Dūkšto sen.), nutarė skubiai ją patikrinti. Atvykus į vietą,   Rūkščio ežere guminėje valtyje buvo pastebėti  du piliečiai, traukiantys tinklus. Dar vienas asmuo laukė krante.

620

Kai baigus žvejybą valtis pasiekė krantą - visi buvo sulaikyti. Vienas iš dalyvavusių žvejyboje pareiškė,  kad jam nuosavybės teise priklauso dalis ežero, todėl galintis žvejoti tinklaičiais savo ežere. Iš tiesų šiam piliečiui nuosavybės teise priklauso 0,37 ha vandens telkinio ploto, kai visas ežero plotas 17 ha.

Minėtas pilietis, turbūt, nepasidomėjo apie žvejybos tvarką privačiuose ežeruose,  kurią nustato „Žvejybos privačiuose bei bendrąją daline valstybės ir fizinių ar juridinių asmenų nuosavybės teise priklausančiuose žuvininkystės vidaus vandens telkiniuose tvarkos aprašas“.

Vykdydami žvejybą versliniais žvejybos įrankiais Rūkščio ežere piliečiai S. Č., M. J. ir J. Č. padarė eilę pažeidimų - žvejojo mažesnio kaip 40 mm akių statomaisiais tinklaičiais, naudojo didesnį statomų tinklų ilgį nei leistina, neturėjo visų vandens telkinio bendrasavininkų bendro rašytinio sutikimo, verslinei žvejybai naudojo nustatyta tvarka nepažymėtus verslinės žvejybos įrankius.

572

Tad jų sugautas laimikis - 4 lydekos, 16 lynų ir 3,5 kg kuojų, ešerių ir plakių - neteisėtas. Pabrėžtina, kad tik keletas žuvų buvo leistino verslinio dydžio. Už neteisėtą žvejybą šiems trims visaginiečiams paskirtos administracinės baudos  ir teks atlyginti žalą žuvų ištekliams, kuri siekia 5761 lt 23 ct., bei konfiskuoti statomieji tinklaičiai.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea