Orai Vilnius

Švendrynai pažeidėjų nepaslėpė

2013 m. rugpjūčio 1 d. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nuo ankstyvo ryto akylai stebėjo Žverno ežerą (Molėtų r.), kadangi vakare švendrynuose  labai  trumpam laikui buvo pastebėję valtį ir joje du piliečius. Kilo įtarimas, kad gali būti pastatyti tinklai.

 Apie 8 val. prie ežero atmynė du dviratininkai. Pakrantės brūzgynuose palikę dviračius, susiradę iš vakaro švendrių tankumyne paslėptą valtį, išplaukė į ežerą.

svendrynai

Po keleto minučių vėl buvo krante, tik jau su ištrauktu tinklu, kuriame buvo  įkliuvę  1 šamas, 1 lynas ir 6  karšiai. Reikia pažymėti, kad šių žuvų dydis tikrai neįspūdingas – šamas dviejų sprindžių, o kitos žuvys dar perpus mažesnės.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad neteisėtą žvejybą vykdė gretimo kaimo gyventojai Č. I. ir R. Z. Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, paimta medinė valtis. Už gamtai padarytą žalą šiems piliečiams teks sumokėti 2606,40 Lt. Be to dar bus skirtos ir administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea