Orai Vilnius

Žmogui niekada nebūna gana

brakonieriai80

Pastaruoju metu Utenos regiono aplinkos apsaugos departamentas pradėjo gauti daug informacijos apie neteisėtą ir besaikį vėžių gaudymą Limino ežere (Utenos r.). Jau rašėme, kai prieš porą savaičių už neteisėtą vėžių gaudymą buvo sulaikyti ir nubausti 2 pažeidėjai. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai š. m. rugsėjo 19 d. ryte pagal gautą anoniminę informaciją vėl nuvyko prie Limino ežero. Faktas pasitvirtino.

Aplinkosaugininkai apie 10 val. sulaikė Utenos miesto gyventojus D. R. ir G. K., kurie 25 bučiukais vėžiams gaudyti buvo neteisėtai sugavę 528 siauražnyplius vėžius. Minėti piliečiai pažeidė net 3 mėgėjiškos žūklės taisyklių reikalavimus: žvejojo neturėdami teisės žvejoti minėtame vandens telkinyje, viršijo leistiną mėgėjiškos žūklės įrankių kiekį (vienam žvejui leidžiama žvejoti ne daugiau kaip 5 bučiukais vėžiams gaudyti) ir daugiau kaip 5 kartus viršijo nustatytą sugauti maksimalų vėžių kiekį vienam žvejui ( leidžiama sugauti ne daugiau kaip 50 vnt. siauražnyplių ar plačiažnyplių vėžių).

Pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, o už neteisėtai sugautus vėžius teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra 5580,96 Lt.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamentas

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea