Orai Vilnius

Stintų žūklės paslaptys

Pateiksiu kelias sėkmingos stintų žūklės paslaptis. Neminėsiu konkrečių sistemėlių ar kabliukų kadangi kiekvienas žvejys turi savo paslapčių. Tiesiog nukreipsiu jus tinkama linkme ir paliksiu truputi laisvės eksperimentuoti.

IMGP0153

Dažniausiai žvejoju šviesiu paros metu, todėl patarsiu tai kas tinka stintų žūklėj dienos metu ir tada kai stintos kimba labai neaktyviai. Žuvims maitinantis aktyviai tinka praktiškai bet kokios sistemėlės ir ant jų vienodai sėkmingai žvejojama.

Sėkmingos stintų žūklės pagrindinės taisyklės:

Naudokite plonus valus iki 0.12mm diametro. Tokių sistemėlių minusas tas, jog jas labai nesunku supainioti ar nutraukti kabliukui užsikabinus už eketės krašto. Tačiau patikėkit tai duoda savo rezultatus. Vienoje žūklėje visom meškerėm buvau surišęs vienodas sistemėles tik vienų valas buvo 0.12mm kitų 0.17mm.. Sistemėlėmis plonu valu sėkmingai gaudžiau visą dieną, kai tuo tarpu su storesniu valu per visa dieną ištraukiau tik keletą žuvų. Taigi rezultatai viską pasako.

Dienos metu žvejojant nenaudokite jokių fosforinių elementų karoliukų ar avižėlių padengtų fosforu. Geriausiai pasiteisina baltai žuviai gaudyti skirti kabliukai su nedideliais metaliniais veidrodėliais. Kabliukų dydis taip pat turi būti ne pats didžiausias.

Masalui geriausiai naudoti šviežiai pagautą ir supjaustytą kubeliais žuvį. Gerai vilioja, karpis, raudė, plakis ir žinoma pati stinta.  Žuvies porcija puikiai laikosi ant kabliuko. Esant neaktyviam kibimui porcijas darykite labai nedideles. Taip pat nepamirškite laikas nuo laiko pakeisti masalų kadangi kiek esu pastebėjęs ilgai mirkant tą patį masalą kibimų smarkiai sumažėja.

Svarelis parenkamas pagal srovės stiprumą.

Išvardinti patarimai kuo puikiausiai veikia ypačą neaktyviai maitinantis stintoms.

Kai pavyzdį pateiksiu keletą žūklių kuomet atvykus ant ledo žvejų būdavo juoda, o po pietų jų jau nebelikdavo. Žvejojant mano minėtomis sistemomis, įsijuosę žuvis traukdavome visą dieną pagaudavome apie 150-300 stintų kai aplinkiniai tuo tarpu žiūrėdavo išsižioję turėdami po 10-20 stintų ir nieko nesuprasdami kas čia vyksta.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea