Orai Vilnius

Rusų pasieniečiai Skirvytėje žvejams mėgėjams pridarė nuostolių

Sekmadienį (2013-07-28) apie 10:30 Skirvytės upėje, prie liaudiškai vadinamos „trečios betonkės“ Rusų pasieniečiai ''surinko'' visų žvejų valus, kai kam ir visą meškerę nutempė.

pasienis

Klausimas pasieniečiams, kurių kateris stovėjo ties senvage. Ar tai nėra valstybės sienos pažeidimas? Keista ir tai, kad plaukė taip arti Lietuvos kranto, nors kiti didesni ar mažesni kateriai praeidavo kone upės viduriu. Šiaip ar taip, ačiū kaimynams už „puikią“ žvejybą... Ne kiekvieną dieną užkimba kateris... ir dar pasieniečių.

Kaip telefonu mus informavo Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Viešųjų ryšių vyresnioji specialistė Asta Šimkuvienė, sienos pažeidimo užfiksuota nebuvo ir sakyti, kad rusų pasieniečiai galėjo neteisėtai kirsti sieną, taip pat negalima.

Pasak A. Šimkuvienės, tokių incidentų pasitaiko dažnai. Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės darbuotojai jau yra iš žvejų sulaukę ne vieno nusiskundimo. Tačiau tai – ir geranoriškumo klausimas tiek iš žvejų, tiek iš pasieniečių pusės.

Pirmiausia Skirvytės upė yra laivybinė, joje nėra kaip Nemune sudėti sieną skiriantys žymenys – bujai. Pagal bendrą susitarimą sienos riba yra laikomas upės vidurys. Deja, norėdami praplaukti pasieniečiai renkasi kateriui tinkamą kelio atkarpą. Matyt, taip plaukė ir rusų pasieniečiai. Žinoma, jie galėjo šiek tiek pristabdyti greitį. (Už rusus atsakyti mūsiškiai negali, - aut. pastaba).

Tokiu atveju žvejai taip pat turi būti atsargūs ir, matydami dideliu greičiu atplaukiantį pasieniečių katerį, ištraukti savo žvejybos reikmenis iš vandens, kad jų „nenuneštų“. Vis dėlto, kaip teigė A. Šimkuvienė, žvejybos reikmenys kainuoja nemažus pinigus, vertėtų juos pasaugoti.

Rytoj, trečiadienį, Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės vadas pulkininkas

Rimantas Timinskis kaip tik vyksta į susitikimą su rusų pasieniečiais ir aptars aktualius klausimus dėl incidentų su žvejais.

Deja, peržiūrėjus žvejų mėgėjų vaizdo medžiagą ir išgirdus lietuvių pasieniečių paaiškinimus, peršasi išvada, kad su Rusijos Federacijos pasieniečiais mes taikiai dar nesugyvename.

">

 

Žinios1.lt

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea