Orai Vilnius

Brakonierių nuostoliai - tūkstančiai litų

Šių metų birželio 28 dieną Vilniaus RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais organizavo reidą  Švenčionių  rajone Švento ežere tikrindami kaip žvejai laikosi mėgėjų žvejybos taisyklių.

medine

         Ankstų rytą, apie 8 val. Švento ežere pasirodė dvi valtys. Laukti ilgai nereikėjo. Valtyse sėdintys asmenys pradėjo traukti neteisėtai pastatytus tinklus. Kaip vėliau paaiškėjo vienoje valtyje sėdėjo dailiosios lyties atstovė A. Z. ir jos draugas S. T., o kitoje valtyje darbavosi A. B. Tik po sulaikymo A. Z. ir S. T. susiėmė už galvų sužinoję kokios pasekmės jų laukia už padarytą pažeidimą ir pagautas žuvis ( keturi lynai ir du karosai). Žala padaryta žuvų ištekliams siekia virš 900 lt.

         Kitas žuvies mėgėjas A. B. sulaikytas kiek vėliau. Pareigūnams teko paplušėti kol buvo rastas trečiasis pažeidėjas.

         Reido  metu nustatyti du pažeidimai pagal  ATPK 87 str.3 d. surašyti trys protokolai, konfiskuoti trys tinklai ir dvi medinės valtys, kurių labiausiai gailėjo pažeidėjai.  Brakonieriams bus skirtos piniginės baudos nuo 400 Lt iki 1000 Lt ir teks atlyginti už gamtai padarytą žalą.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea