Orai Vilnius

Ar tikrai įžuvintas Prabaudos tvenkinys ?

2012 metais baigėsi Prabaudos tvenkinio išvalymo darbai, apie kuriuos buvo daug kalbama ir rašoma viešojoje erdvėje, spaudoje. Dar tais pačiais metais buvo paskelbti konkursai ir prasidėjo nauji darbai dėl Prabaudos tvenkinio įžuvinimo.

lynas1

Paklausus Raseinių Savivaldybės administracijos ir gautas toks atsakymas.

„Dėl žuvies įvedimo į tvenkinį buvo paskelbtas konkursas, kurį laimėjo ir įvedimo darbus jau 2012 metais pradėjo UAB „Kaplių žuvys“.

Gavus Raseinių medžiotojų ir žvejų draugijos sutikimą bei LR aplinkos ministerijos leidimą įveisti žuvis Prabaudos tvenkinyje pagal žuvų įveisimo planą, už šiuos darbus atsakingi asmenys – Raseinių rajono savivaldybės Ekonomikos ir ūkio departamento Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyresn. specialistė Vaida Tautkevičienė ir Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Raseinių rajono agentūros vyr. specialistas Vytautas Januška.

2012 metais paleistų žuvų rūšys ir kiekiai: dvivasariai karpiai – 200 kg, dvivasariai baltieji amūrai – 120 kg, dvivasariai lynai – 60 kg. Šiais metais ketinama paleisti lydekų.“

    Raseinių medžiotojų ir žvejų draugija prašo žvejų nežuvauti šiame tvenkinyje bent 2 metus, leisti žuvims susirasti savo vietą ir išneršti.

    Pabendravus su aplinkiniais gyventojais ir žvejais kyla dar vienas klausimas - ar tikrai buvo įvesta žuvis į šį tvenkinį? Kadangi jau jo valymo darbai buvo sukėlę daug abejonių ir klaustukų, gyventojai nelinkę tikėti apie atliktus žuvies įvedimo į tvenkinį darbus. Dauguma net davė pasiūlymų, kad atliekant tuos darbus būtų galima pakviesti ir Raseinių spaudos atstovus, kurie tai užfiksuotų. Taip tikrai kiltų mažiau abejonių dėl atlikto darbo.

Paruošta pagal manoraseiniai.lt informaciją

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea