Orai Vilnius

Visagino žvejai nesitikėjo aplinkos apsaugos inspektorių

LR AM Utenos RAAD Visagino savivaldybės agentūros darbuotojai pasitelkę į pagalbą neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius balandžio 17 d. atliko gyvosios gamtos apsaugos reidą. Reido metu buvo patikrinti ežerai esantys netoli Visagino miesto. Kadangi Visagino savivaldybės teritorija yra nedidelė reido dalyviai patikrino ežerus esančius ir Zarasų bei Ignalinos rajonuose.

grozis2

Vykdant reidą buvo patikrintas 21 žvejys-mėgėjas. Ne visi iš jų žvejojo laikydamiesi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų. Drūkšių ežere buvo nustatyti du piliečiai, kurie bandė pagauti lydekas, naudodami masalui gyvą žuvelę. Nors savo žvejybą  pažeidėjai bandė maskuoti sparčiai tirpstančiu ledu, jiems to padaryti nepavyko. Nei vienas iš pažeidėjų nebuvo dar pagavęs lydekos, todėl teks sumokėti tik administracines baudas, kurios sieks 112 litų.  Dar du žvejai žvejojo be mėgėjų žvejybos leidimo, suteikiančio teisę žvejoti tame vandens telkinyje,  jų veiksmai tai pat įvertinti  administraciniais protokolais.

Dar kartą visiems žvejams primename, kad draudimas gaudyti lydekas pratęstas iki balandžio 30 dienos. O visus pastebėjusius, kad daromi aplinkosauginiai pažeidimai šalia Visagino miesto, prašome informuoti Visagino savivaldybės agentūrą telefonais +37038631534 arba +37068632926.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea