Orai Vilnius

Kauno RAAD galutinai įklimpo su verslininkais ?

zuvis.verslasKauno RAAD galutinai įklimpo su verslininkais ?

Kas gali paneigti, kad Kauno RAAD pareigūnai nebūdavo dosniai apdovanojami verslininkų, kurie viešai, su žinia, atvirai brakonieriaudavo Kauno mariose ?

Kauno RAAD inspektoriai tiek uoliai „gynė“ verslininkų verslą Kauno mariose, kad jiems buvo net nusispjauti į visus galiojančius Lietuvos Respublikos įstatymus. Kodėl gi jiems jų neginti, kai net Aplinkos apsaugos agentūra stojo mūru už darbščiuosius kolegas ...

Jei pamenate, zvejams.lt rašė, kaip rugsėjo 4 dieną Kauno mariose su dviem draugais nuosavu savos gamybos motoriniu laiveliu išplaukęs paplaukioti kaunietis Egidijus Saikauskas atsidūrė Kauno RAAD aplinkosaugininkų nemalonėje. Laivininkas užlaukė ant nepažymėtų tinklų, kuriais brakonieriavo UAB Vidoros verslininkai.

Vaidas Jusis - Aplinkos ministerijos teisės ir kontrolės departamento vyr specialistas, nesigilindamas į situaciją teigia, kad kol kas nėra jokių įrodymų kuriais remiantis būtų galima teigti, jog tinklai buvo nepažymėti arba pažymėti netinkamai. Taip pat pripažino, kad nėra įrodymų, kurie tvirtintų,  kad jie buvo pažymėti, tačiau labiau linkęs manyti, kad žvejai verslininkai šį kartą yra nukentėjusiųjų pusėje.

Milžiniško užsispyrimo dėka, nepabijojęs visų biurokratų atsirašinėjimų ir įžeidinėjimų, grasinimų teismais, skirdamas savo šeimos pinigus ir laiką Egidijus Saikauskas, sugebėjo priversti Aplinkos apsaugos agentūra praregėti, dėl Kauno RAAD pareigūnų nusikaltimų gamtai.

Gavome Aplinkos apsaugos agentūros raštą Nr.(6)-A4-485, 2013-02-15 dienos, kuriame:

1.Kauno RAAD netinkamai įvykdė 2012-09-13 pavedimą ir 2012-09-20 raštu Aplinkos apsaugos agentūrai (toliau Agentūra) pateikė klaidingą informaciją: Kauno RAAD rašte teigiama, kad Kauno marių akvatorijoje, kurioje tinklus statančius žvejus stebėjo Kauno RAAD pareigūnas Arvydas Grybauskas ir kurioje įvyko incidentas (red. Egidijaus įplaukė į tinklus), buvo priskirta UAB Vidora. Tyrimo metu paaiškėjo, kad verslinės žvejybos leidimu Nr.003440 UAB Vidora suteikta teisė žvejoti kitoje Kauno marių dalyje. Kitu Agentūros raštu gauname informaciją, kad dėl galimo leidimo Nr.003440 suklastojimo Kauno apylinkės prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

2.Kauno RAAD pareigūnai nesiėmė veiksmų užtikrinti, kad verslinė žvejyba būtų vykdoma laikantis Leidimų sąlygų. Pareigūnas, Arvydas Grybauskas, stebėjęs, kad žvejyba vykdoma nesilaikant Leidimo sąlygų – nefiksavo ir nesiaiškino pažeidimo.

3.Kauno RAAD neužtikrino Verslinės žvejybos leidimų vidaus vandens telkiniuose išdavimo tvarkos aprašo.

4.Kauno RAAD pareigūnai be aiškaus teisinio pagrindo nustatinėjo papildomus teritorinius apribojimus Leidimuose nurodydami žvejybos vietą ne Kauno marias, o dalį šio vandens telkinio, vėliau patys tokius apribojimus ignoravo bei nekontroliavo jų laikymosi.

Tik nesupranta yra Aplinkos apsaugos agentūros pozicija, paprasto mūsų Lietuvos žmogaus atžvilgiu. Agentūra aukščiau išvardintus pažeidimus buvo nustačiusi Kauno RAAD veikloje dar 2011 m. balandžio 28 – 29 d., bet gina Kauno RAAD pareigūnų mundurą visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Už mūsų mokesčių mokėtojų pinigus, apkrauna Apygardos administracinį teismą skundais, Egidijaus Saikausko atžvilgiu, kuriuos teismas išnagrinėjęs atmeta kaip nepagrįstus. Vilkina jau greit  pusę metų įvykdyti įpareigojimą iš Vyriausios administracinių ginčų komisijos iš naujo išnagrinėti Egidijaus Saikausko skundą prieš Kauno RAAD veiksmus.

Kiek gali Aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai nemylėti Gamtos, Žmogaus ir negerbti įstatymų ? Kaip galime mes, paprasti žmonės, tikėti jais ?

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea