Orai Vilnius

Šeimininkės patarimai

kepta.zzuŠeimininkės patarimai :

Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.

Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.

Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.

Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Skirtingai nuo mėsos, žuvis turi būti atšildoma greitai, geriausia – panardinant į karštą vandenį.

Kai gaminame žuvį „tradiciškai“ - apvoliojame miltuose ir kepame dideliame kiekyje aliejaus, žuvies maistinė vertė dėl to nenukenčia, tačiau visi tie priedai mūsų sveikatai nelabai reikalingi. Daug sveikiau žuvį kepti orkaitėje, grilyje, troškinti ar virti.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea