Orai Vilnius

Žiemos žūklės šventė Mindūnai 2013

zv.varzyb4Tradicinė Žiemos žūklės šventė jau aštuonioliktą kartą į Mindūnus sukvietė žvejus mėgėjus, žuvienės virimo meistrus, ir visus tuos, kurie norėjo Ežerų žvejybos muziejaus kieme pašėlti, gardžiai užkąsti ar gryno oro įkvėpti.

Šiemet į Poledinės žiemos žūklės varžytuves susirinko beveik pusantro šimto žvejų. Su žvejais vyrais varžėsi ir kelios moterys, tačiau sėkmė lydėjo visus vienodai. Matyt, nekibimo diena buvo, o gal Baltųjų Lakajų žuvys niekaip negalėjo išsirinkti, kuris gi kabliukas aštriausias ir žvejybos sąlygos trukdė visus kabliuko pakliudimus jausti, nes ant ežero sniegas, o po juo vandens daugiau negu per sprindį... Bet žvejys nebūtų žvejys, dažnas jų apie puskilogramį žuvies ant varžytuvių komisijos svarstyklių dėjo. Didžiausias varžytuvių laimikis – 150 gramų, didžiausias ešerys – 140 gramų!

Sugrįžus žvejams, o Mindūnų seniūnei Virginijai Salapėtienei, Molėtų rajono merui Stasiui Žviniui ir LR aplinkos ministrui Valentinui Mazuroniui pasveikinus ir paskelbus šventės pradžią, visi sportiškai nusiteikusieji varžėsi virvės traukimo, rąsto pjovimo rungtyse, lenktyniavo daugiavietėmis slidėmis ir valtimis per sniegą ar sėdo prie šaškių ir šachmatų lentų. Kiti gi skubėjo unikalios žuvienės ragauti, kurią virė garsi Mindūnų virėja Irena Rimydienė, iš ekologiškai UAB „Armolė“ tvenkiniuose užaugintos žuvies – Arnionių ir Joniškio bendruomenės šeimininkės, o trečią katilą maišė Molėtų kultūros centro kolektyvas.

Veikė Ežerų žvejybos muziejaus rūkykla, gardžiu dūmeliu viliojo ir žuvų rūkymą susidomėjusiems čia demonstravo Vaidas Laurinavičius. Žvejys mėgėjas, Eugenijus Vorobjovas, norinčius karštu garu kaitino, pirties paslapčių mokė. Viena už kitą gardžiau kvepėjo, skanauti gundė Reginos Rabcevičienės vaistažolių arbata. Romantiškai kelionei kvietė arkliais kinkytos rogės, o vaikus viliojo šėlti sniego kalnelis ir galimybė ant baltučio sniego piešti ryškiaspalviu guašu. Žiemos šventėje dalyvius linksmino ir linksmintis kvietė Molėtų kultūros centro meno kolektyvai. Žvejai bei kiti nugalėtojai apdovanoti vertingais prizais, padėkomis ir nuoširdžiais šventės dalyvių plojimais.

Mindūnai tądien virto tikra Ežerų krašto žvejų sostine.

 

Informacija paruošta pagal Molėtiškis.lt medžiagą

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea