Orai Vilnius

Kaip gaudome stintą nuo Palangos tilto ?

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai, pasitelkę į pagalba neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius bei Žuvininkystės departamento Žvejybos Baltijos jūroje kontrolės skyriaus pareigūnus, vėlų 2013 m. vasario 5 d. vakarą tikrino nuo Palangos tilto Baltijos jūroje stintas žvejojančius žvejus mėgėjus. Iš patikrintų 27 žvejų, 8 žvejai žvejybą vykdė teisėtai, turėdami įsigiję žvejo mėgėjo korteles ir naudodami iki 3 m. skersmens tinklinius samčius, 12 asmenų žvejybą vykdė turėdami nemokamą žvejybos teisę, 4 asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už mėgėjų ir limituotos žvejybos jūrų vandenyse taisyklių pažeidimus: vienas neturėjo privalomos žvejo mėgėjo kortelės, trys asmenys žvejybą vykdė su draudžiamais žvejybos įrankiais, pastariesiems gresia bauda nuo 400 Lt. iki 1000 Lt. su tinklinių samčių konfiskavimu. Trijų tinklinių samčių, kurie buvo didesni nei 3 m. skersmens, savininkai, pabėgo, palikdami savo naudojamus draudžiamus įrankius.

brakon10.1

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas primena, kad Baltijos jūroje organizuojama limituota stintų žvejyba nuo Palangos tilto tinkliniais samčiais šiomis sąlygomis: žvejoti leidžiama 1 (vienu) tinkliniu samčiu, kurio skersmuo – ne didesnis kaip 3 (trys) m, o tinklo akys – ne didesnės kaip 12 mm tinklo, pakeliant šį tinklą iš vandens; žvejybos laikas – nuo lapkričio 1 d. iki birželio 1 d.; per vieną žvejybą leidžiama sugauti ne daugiau kaip 15 (penkiolika) kg stintų. Nemokamą žvejybos teisę turinčiam asmeniui per vieną žvejybą leidžiama sugauti ne daugiau kaip 5 (penkis) kg stintų; draudžiama prie medinių tilto turėklų tvirtinti tinklinių samčių metalinius keltuvus ir kitus įrenginius.

brakon10.2

Taip pat žvejai mėgėjai privalo vadovaujantis Mėgėjų žvejybos įstatymo 12 str. 2 dalimi: „Draudžiama prekiauti mėgėjų žvejybos būdu sužvejotomis žuvimis ir iš jų pagamintais produktais“.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento bei Žuvininkystės departamento Žvejybos Baltijos jūroje kontrolės skyriaus pareigūnai ir toliau žada kontroliuoti, kaip vykdoma žvejyba nuo Palangos tilto.

brakon9.1

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea