Orai Vilnius

Žvejai - būkite budrūs ant ledo

Poledinės žūklės mėgėjus, ketinančius žvejoti Kuršių mariose, Aplinkos ministerija įspėja būti budrius. Nors, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos šios dienos duomenimis, Kuršių marios padengtos pakankamai storu ledo sluoksniu (ledo storis ties Nida – 28 cm, ties Vente – 32 cm), jame atsiranda plyšių. Atšilus orams, prastėja ledo struktūra (mariose ties Nida apie 30 proc. ledo paviršiaus padengta vandeniu, ties Vente – apie 20 proc.), ją ardo ir sustiprėjęs vėjas. Šiandien Kuršių mariose 7 žvejų jau tykojo nelaimė – atskilusi ledo lytis ėmė nešti juos į marias. Prireikė gelbėtojų pagalbos.

Neatsitiktinai aplinkosaugininkai tikrina, ar žvejai rūpinasi savo saugumu – ar turi privalomus žvejojant ant ledo smaigus. Ši priemonė padėtų išsiropšti ant ledo įsmukus į properšą. Labai apsiriko tie žvejai, kurie pamanė, kad praėjusį savaitgalį vykęs visuotinis aplinkosaugininkų reidas tebuvo vienkartinė akcija, ir mėgina žvejoti be smaigų ar neįsigiję žvejybos leidimo. Jų viltis netruks išsklaidyti aplinkos apsaugos inspektoriai, kurie nenuleidžia akių nuo vandens telkinių, ypač populiariausių. Antai Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, kontroliuojantys Kuršių marias, vakar ties Klaipėda patikrinę net 400 poledinės žūklės mėgėjų, išsiaiškino, kad 15 iš jų neturėjo žvejybos leidimo. Teko juos nubausti.

Ateinantį savaitgalį sustiprinta žvejybos kontrolė numatoma ir Kauno mariose. Aplinkosaugininkai primena, kad leidimus mėgėjiškai žūklei galima patogiai, paprastai ir greitai įsigyti prisijungus prie Aplinkosaugos leidimų išdavimų sistemos (ALIS). Jį taip pat galima įsigyti loterijos „Perlas“ terminaluose. Leidimas dviem paroms kainuoja 5 Lt, mėnesiui – 20 Lt, metams – 50 litų. Už parduotus leidimus gautos lėšos naudojamos vienam tikslui – žuvų ištekliams šalies vandens telkiniuose išsaugoti ir gausinti.

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea