Orai Vilnius

Poledinės žūklės varžybų „AŽL taurė 2013“

Poledinės žūklės varžybų „AŽL taurė 2013“ taisyklės

ZVE 257

Poledinės žūklės čempionato bendrosios nuostatos

1. Varžybas sudaro 2 turai po dvi valandas. Tarp turų daroma pusantros valandos pertrauka.

2. Varžybos vyksta tiek asmeninėje įskaitoje, tiek komandinėje. Komandą sudaro 3 asmenys.

3. Kiekvienas komandos narys gaudo skirtingame sektoriuje.

4. Sektoriai paskirstomi komandos nariams traukiant burtus. Prieš varžybų pradžią burtai traukiami pirmam ir antram turui.

5. Varžybų dalyviai žvejybai Rubikių ežere privalo turėti galiojantį žūklės leidimą. Leidimą galima įsigyti ALIS sistemoje ir Anykščių MŽD skyriuje.

Varžybų laikas, vieta, dienotvarkė

Varžybos vyks šių metų vasario 16 d. (šeštadienį) Anykščių raj., Rubikių ežere. Dalyviai renkasi Rubikių kaime, Anykščių sen., kavinėje "Žuvienės pašiūrė".

Numatoma varžybų dienotvarkė:

8.00 – 8.40 dalyvių registracija.

8.40 – 8.50 varžybų atidarymas.

9.00 – 11.00 pirmasis varžybų turas.

11.00 – 12.30 rezultatų skaičiavimas, pietūs, vaišės varžybų dalyviams ir žiūrovams.

12.30 – 14.30 antrasis varžybų turas.

14.30 – 15.30 rezultatų skaičiavimas.

15.30 – varžybų nugalėtojų apdovanojimai.

Bendrosios taisyklės

1. Varžybose žvejoti galima tik viena meškerėle su viena avižėle. Atsarginių meškerėlių kiekis neribotas.

2. Žūklės metu sportininkai meškerėles turi laikyti rankose. Kai sportininkas padeda meškerėlę, avižėlė turi būti ištraukta iš vandens.

3. Sportininkas privalo turėti 2 gerai matomas vėliavėles, skirtas eketei žymėti.

4. Galima naudoti tik natūralios kilmės masalus. Galima naudoti jauką, bet nenaudojant stacionarios šėryklos.

5. Prieš pat varžybas, sektoriuje teisėjai turi patikrinti sportininkų dėžės (jei reikia ir rūbus), patikrinama ar nėra neleistinų įrankių ar kitų neleidžiamų objektų.

6. Leistinas jauko ir masalų kiekis: jauko - 1 litras, gyvo masalo - 1 litras.

7. Teisėjui davus pirmąjį „starto signalą“ visi varžybų dalyviai gali patekti į savo sektorius ir pradėti žūklę.

8. Žvejoti galima ne arčiau kaip 5 metrai nuo pažymėtų vėliavėle svetimų ekečių. Galima užimti dvi vėliavėlėmis pažymėtas eketes. Žvejoti, gręžti, ir šerti eketes, nepažymėjus vėliavėle - draudžiama.

9. Kai sportininkai pastato savo vėliavėles arčiau kaip 5 metrai vienas nuo kito, ginčą sprendžia teisėjas. Reikalui esant teisėjas ginčą gali spręsti burtų pagalba. Pirmumą turi sportininkas, pirmas atėjęs į pasirinktą vietą ir pažymėjęs ją vėliavėle. Mesti vėliavėlę, kad užimti vietą – draudžiama.

10. Sportininkui draudžiama palikti eketėje meškerėlę su avižėle. Meškeriojimo metu sportininkas gali turėti meškerėlę, grąžtą ir žvejo dėžę. Visas šis inventorius turi būti ne toliau kaip 5 metrai nuo vėliavėlės.

11. Žvejybos metu grąžtas turi būti vertikalioje padėtyje, peiliais žemyn. Teisėjui leidus galima pakeisti sulūžusį grąžtą. Eketė valoma vienu grąžto ištraukimu.

12. Draudžiama pagautą žuvį mesti ant ledo ar sniego. Privaloma naudoti savo arba varžybų organizatorių duotą tarą žuviai susidėti.

13. Žuvis užskaitoma tik tų rūšių ir dydžio, kurie leidžiami pagal varžybų nuostatus ir galiojančias mėgėjiškos žūklės taisykles.

14. Už varžybų taisyklių pažeidimą sportininkui duodama pastaba. Gavus tris pastabas sportininkas pašalinamas iš varžybų.

15. Sportininkas, falsifikavęs varžybų rezultatus, pridavęs žuvis, sugautas ne varžybų metu, ar perdavęs savo žuvis kitam dalyviui, pašalinamas iš varžybų.

16. Antras signalas perspėja, kad iki varžybų pabaigos liko 5 minutės.

17. Po signalo „baigti varžybas“ ištraukta žuvis neįskaitoma, nors ji ir buvo pakirsta prieš šį signalą. Pašaliniams asmenims griežtai draudžiama įeiti į sektorių, kol teisėjai nesurinks žuvies. Sportininkams draudžiama palikti sektorių, prieiti vienas prie kito, kol teisėjas nesurinko žuvies.

18. Dalyviui būtina turėti specialius gelbėjimosi smaigus. Sportininkas, neturintis šios gelbėjimo priemonės, į varžybas neregistruojamas.

Rezultatų skaičiavimas

1.Sportininkas gauna po vieną tašką už kiekvieną sugautos žuvies gramą. Žuvys neskaičiuojamos. Turo nugalėtoju sektoriuje tampa sportininkas, sugavęs didžiausią svorį žuvies. Dviems ar daugiau sportininkų sugavus vienodą svorį žuvies, užskaitomi taškai, lygūs aritmetiniam vidurkiui nuo vietų sumos, kurias jie turėjo dalintis. Taip pat skaičiuojamos vietos ir tiems sportininkams, kurie nesugavo nė vienos žuvies.

2. Diskvalifikuotam sportininkui skiriami paskutinės vietos taškai.

3. Varžybų nugalėtoju asmeninėje įskaitoje tampa sportininkas, turintis mažiausią vietų sumą per abu turus. Jei vietų sumos sutampa - aukštesnę vietą lemia didesnis sugautos žuvies svoris per abu turus. Kraštutiniu atveju, jei žuvies svoris ir vietų skaičiaus suma yra lygūs, skaičiuojamos žuvys. Sportininkas sugavęs daugiau žuvų tampa nugalėtoju.

4. Komandinės įskaitos nugalėtoja tampa komanda, kurios narių pirmo ir antro turų užimtų vietų suma yra mažiausia. Esant lygybei – nugalėtoją lemia didesnis komandos sugautos žuvies svoris per abu turus.

Apdovanojimai

Čempionato nugalėtojai bus apdovanoti vertingais rėmėjų prizais.

Aprūpinimas

Čempionato rengėjai varžybų dalyvius ir svečius vaišins karšta žuviene ir arbata.

Kontaktai pasiteiravimui:

Vilius

Tel.: +37061536731

Elektroninio pašto adresas:

Daumantas

Tel.: +37060609864

Elektroninio pašto adresas:

viso 0 nariai dabar klube
Prisijunkite su facebook
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Svetainių kūrimas Via leaurea